• BIST 9456.54
  • Altın 2497.51
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.7825
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Virgin'in yüzde 49 hissesini alıyor

Virgin'in yüzde 49 hissesini alıyor
ABD'nin ikinci büyük havayolu şirketi Delta Havayolları,Virgin Atlantic'in yüzde 49 hissesini almaya karar verdi.

 

ABD'nin ikinci büyük havayolu şirketi Delta Havayolları, İngiltere merkezli Virgin Atlantic'in yüzde 49 hissesini 360 milyon dolara Singapore Havayolları’ndan satın alıyor. Satışın bir parçası olarak iki havayolu Transatlantik ortak girişimi başlatacak.
 
Virgin Grup Başkanı Sir Richard Branson, birleşme sonrası yüzde 51 çoğunluk hissesinin yanı sıra, Virgin Atlantic Havayolları markasını ve işletme belgelerini ellerinde bulundurmaya devam edeceklerini, böylelikle Virgin Atlantic Havayolları’nın kendi adıyla uçuşlara devam edebileceğini söyledi. Ayrıca Branson, Delta ile yapılacak genişleme anlaşmasının finansal büyüme, yeni iş fırsatları ve müşteriler için pek çok kazanımlar sağlayacağını kaydetti.
 
Yapılan açıklamada anlaşmanın tamamlanması için ABD Savunma Bakanlığı, Avrupa Birliği ve diğer otoriteler nezdinde gerekli çalışmaların başlatıldığı bildirildi.
 
Satış işlemi sonrasında yeni ortaklıkla birlikte, ABD ve Avrupa arasındaki en büyük havayolu rotası olan NewYork-Londra arasında daha etkin rekabet gücü elde edilecek.
 
Virgin Atlantic CEO'su Steve Ridgway ise yaptığı açıklamada,  ''Virgin, iniş sırası almanın çok zor olduğu Heathrow'daki ikinci büyük havayolu şirketi. Virgin Atlantic hamlesi Delta'ya buradaki seyahat pazarında önemli bir avantaj ve rekabet  sağlayacak'' yorumunu yaptı. Ayrıca bu ortak girişimden kaynaklanan kapsamlı tüketici faydaları göz önünde bulundurulduğunda Ulaştırma Bakanlığı'nın konuyla ilgili olarak ikna olacağı görüşünde olduklarını bildirdi.
 
Singapore Havayolları, Virgin'in yüzde 49'luk hisse senetleri için 2000 yılında yaklaşık 551 milyon Sterlin (886 milyon dolar) ödemişti.
 

 

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim