• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C

Uçuşlar başlamadı, tepkiler büyüyor

Uçuşlar başlamadı, tepkiler büyüyor
İstanbul Haliç'ten, Ankara Gölbaşı'na deniz uçağı seferlerinin başlayacağının açıklanmasının ardından kuş fotoğrafçıları, ekosistemin bozulacağı endişesini dile getirdi.

 

Ornito Foto Kuş ve Yaban Hayat Fotoğrafçıları Derneği Başkanı Mehmet Gürbüz, deniz uçağı seferlerinin başlaması durumunda Mogan gölü ve çevresinde ekosistemin bozulabileceği açıklamasında bulundu. Gürbüz, “Mogan gölüne deniz uçakları inmesi belki Gölbaşı ve Ankara için faydalı olabilir ama gölde yaşayan canlılar asla unutulmamalıdır” dedi. Mogan gölü ve çevresinin 22 Ekim 1990 yılında Çevre Bakanlığı’nın 90/1117 sayılı kararı ile özel çevre koruma alanı ilan edildiğine dikkat çeken Gürbüz, bu karar varken Mogan gölüne uçak indirilmesi için hazırlıklar yapılmasını şaşkınlıkla takip ettiğini söyledi.
 
227 KUŞ TÜRÜ BÜYÜK TEHLİKE ALTINDA
 
Mehmet Gürbüz, uçakların inmesi durumunda Mogan gölü ve çevresinde yaşayan 227 kuş türünü büyük tehlikenin beklediğine dikkat çekerek şunları söyledi: “Mogan’a uçaklar inerken bu kuş türlerinin herhangi birisiyle karşılaşılması durumunda uçak seferleri duracak ve bu kuş türlerinin yok edilmesi için çalışmalar başlayacak. Ayrıca Mogan’da bulunan dikkuyruk ve küçük kerkenez kuşlarının nesilleri dünyada tükenme tehlikesi yaşarken biz kıymetini bilmiyoruz. Bu kuşlar da uçaklardan oldukça fazla etkilenecek. Gölbaşı’ndaki eko dengenin bozulması, endemik olan ve sadece Gölbaşı’nda yetişen sevgi çiçeğini de olumsuz etkileyecektir.”
 
BAKANLIĞA MÜRACAAT YOK
 
Dernek Başkanı Mehmet Gürbüz, Gölbaşı’na deniz uçağı seferlerinin başlayacağının açıklanmasının ardından dernek olarak Çevre Bakanlığı’na müracaat ettiklerinde, uçağın inmesi konusunda herhangi bir başvurunun olmadığını öğrendiklerine dikkat çekerek, başvuru ve Çevre Bakanlığı izni olmadan Mogan gölüne uçak seferlerinin bir ay içinde başlayacak olmasını tepkiyle karşıladıklarını belirtti. Gürbüz, ayrıca uçak seferlerini yapacak olan firmayla da görüşerek Mogan gölünde yaşayan canlılar hakkında bilgi vereceklerini söyledi.
 
Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim