• BIST 9548.09
  • Altın 2491.141
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.583
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Ordu-Giresun Havalimanı'nı inceledi

Ordu-Giresun Havalimanı'nı inceledi
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ve Ordu Valisi Orhan Düzgün, Ordu-Giresun Havalimanı inşaat alanında incelemelerde bulundu...

 

Projeyi yürüten yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Şahin ve Düzgün, inşaat alanındaki çalışmaları yerinde incelediler.
 
Vali Şahin, inşaat alanında gazetecilere yaptığı açıklamada, havalimanı inşaatının ilerleme seviyesi ile ilgili zaman zaman alanda incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldıklarını hatırlattı.
 
Projenin bir an önce tamamlanmasını arzu ettiklerini dile getiren Şahin, "Bir günde 80 aracın 24 saat aralıksız çalışması ve 40 bin ton taşın denize indirilmesi oldukça sevindirici. Şu anda çalışmaların istenildiği şekilde yürütüldüğü tarafımızca gözlemlendi. Gelinen nokta şudur ki üst yapıdaki çalışmalarla altyapıdaki çalışmaların önümüzdeki günlerde paralel bir şekilde yürütülerek ikisinin de aynı anda hizmete girecek olması sevindiricidir" dedi.
 
Ordu Valisi Orhan Düzgün de inşaatın koruyucu mendireğinin toplam uzunluğunun 4,5 kilometre olduğunu, bunun 2,5 kilometresinin 2012 yılının sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
 
Hedefe yaklaşılmasının kendileri açısından memnuniyet verici olduğuna dikkati çeken Düzgün, şunları kaydetti:
 
"Dış koruyucu mendirekte çalışmalar devam ederken bir taraftan da pist dolgusundaki çalışmalar sürüyor. Pist dolgusunda da 420 metreye ulaşıldı. Önümüzdeki ocak ayı itibarıyla havaalanının üst yapısının ihalesine çıkılacak. Nisan ayı itibarıyla apron ve terminal yapılacak alanın dolguları tamamlanmış olacak. 2014 yılı içerisinde üst yapı çalışmalarını tamamlanarak havaalanının ulaşıma açılmasını arzu ediyoruz."
 
Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim