• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Gazipaşa halkı yamaç paraşütü ile tanıştı

Gazipaşa halkı yamaç paraşütü ile tanıştı
Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü girişimi ile Gazipaşa halkı yamaç paraşütü ile tanıştı.

Kulüp öncülüğünde Selinus plajında hafta sonu yapılan yamaç paraşütü gösterisinin yanı sıra Kulüp üyesi Yamaç Paraşütü Pilotu Hasan Karateke ücretsiz olarak ilgi duyan kişilere yamaç paraşütü kursu verdi.

Karateke, ilk ders olarak yamaç paraşütü sporunun ne olduğunu, nasıl yapıldığını ve uçuş tekniklerini ayrıntılarıyla anlattı. Alanya’dan gelen profesyonel yamaç paraşütü pilotları da kursa katılan vatandaşlara yer eğitimi verdi. Plajda paraşütle atlama provaları yapıldı.
 
KOYUN ÇOBANI AKROBASİ PİLOTU OLACAK
 
Selinus plajında verilen eğitimin ardından ilk uçuş denemesini 54 yaşındaki koyun çobanı Mehmet Yalçın yaptı. Gazipaşa’da yaygın olarak kullanılan şalvarla ilk uçuş denemesini yapan Yalçın, oldukça heyecanlıydı. Kurslara her hafta katılacağını belirten Mehmet Yalçın, “Havalimanının açılmasıyla birlikte Gazipaşa’da turizm patlayacak. Oldukça heyecanlıyım, ileride bu kara şalvarla akropilot olmak istiyorum. İlçemiz turizme açılıyor. Turizm patlayacak. Bugüne kadar Gökguzluk yaylasında koyun güttüm, koyun çobanıydım. Şimdi akro pilot olmak istiyorum. Bütün arkadaşlara da tavsiye ediyorum.” dedi. Giydiği şalvarı gösteren Yalçın, “Bu şalvar Gazipaşa’nın meşhur şalvarı. Rüzgarla şiştiği için zaten yarı paraşüt görevi yapıyor.” dedi.
 
EV HANIMININ PARAŞÜT HEYECANI
 
Paraşüt kursu alan ev hanımı Hafize Karateke de, “Eşim 4-5 yıldır bu işi yapıyor. Bende bu gün ilk kez deniyorum ama bundan sonra bu heyecanı bende yaşamak istiyorum” dedi.
 
Nevin Erkuş ise, “İşim gereği bu yöredeyim. İlk kez yıllardır hayal ettiğim yamaç paraşütü sporunu yapma şansını buldum. Yıllardır uçmak istiyordum. Havacılıkla ilgili bir işte çalışıyorum ama bu deneyim farklı bir duygu. Bana bu duyguyu yaşattıkları için öğretmenlerime teşekkür ediyorum.” dedi. Kursa ilgi gösteren öğrencilerden Merve Tuncer de “İlk defa yamaç paraşütü deniyorum. Güzel bir duygu ve heyecanlı. Herkesin yapmasını tavsiye ederim.”şeklinde konuştu. Havva Yılmaz adlı öğrenci de “Çok güzel bir duyguydu, herkese tavsiye ediyorum” dedi.
 
Kurs öğretmeni Hasan Karateke ise, “Su ve Doğa Sporları Kulübü ile iş birliği ile hafta sonları ücretsiz olarak yayam paraşütü kursu vereceklerini belirterek, kurslara yoğun bir istek olduğunu söyledi. Kareteke, “Aslen Gazipaşalıyım. Alanya’da bir yamaç paraşütü şirketinde pilotluk yapıyorum. Yamaç paraşütünü Gazipaşa’da yaygınlaştırmak amacıyla burada ücretsiz kurslar vereceğiz. Talep olduğu takdirde düzenli olarak hafta sonları gelerek ücretsiz yamaç paraşütü eğitimi vereceğiz” dedi.
 
"SPORUN HER DALINI YAPACAĞIZ"
 
Gazipaşa Su ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mustafa Akkoca da, kulüp olarak sporun her dalını yapmak istediklerini ve ücretsiz yamaç paraşütü kursu başlattıklarını belirtti. Akkoca, “Gazipaşa’da yamaç paraşütünü başlatalım istedik. Sporun sadece futbolla ya da spor salonlarıyla sınırlı olmadığını düşünüyoruz. Dernek olarak amacımız insanları farklı sporlara çekmek. Gazipaşa bu spora uygun bir yer, isteyen olursa hafta sonlarında Alanya ile işbirliği içinde yamaç paraşütünün eğitimi vereceğiz” diye konuştu.
 
Kurslar hafta sonları Selinus plajı öğretmen evi plaj tesisleri yayındaki kumsalda devam edecek.
 
Bu haber toplam 1302 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim