• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Havacılık Ve Teknolojisi günü başladı

Havacılık Ve Teknolojisi günü başladı
(EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu, Hava Teknik Okullar Komutanlığı ve Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanlığı iş birliği ile hazırlanan 1. Ulusal Havacılık Teknolojisi ve Uygulamaları Kongresi başladı.

EÜ Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen kongrede havacılık teknolojilerindeki son gelişmeler, Dünyadan ve Türkiye’den uygulamalar masaya yatırılıyor.

Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk’ün de katıldığı Kongrenin açılışında konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Bugün EÜ temsilcisi olarak burada olmaktan mutluluk duyuyorum. EÜ, 57 yıllık geçmişi ile ilkler yapmayı seven ve kendine hedef edinmiş, bunun bilincinde olan bir üniversitedir. İhtiyaç analizi doğrultusunda hava teknik okulları için teknik eleman yetiştirmek amacıyla stratejik bir karar aldık. Bilimi, sanayi ve teknolojiyle eyleme ve ürüne dönüştürmenin heyecanını yaşıyoruz. Kongrenin üniversite, kurum, toplum ve sanayi birliği ile başarılı geçeceğine inanıyorum. Bu vakitten sonra daha çok ortak olmalı, daha çok çalışmalı ve daha çok üretmeliyiz. Çok disiplinli AR-GE çalışmalarına önem verilmesi gerektiğine inanıyorum. Ulu Önderimizin 'İstikbal Göklerdedir' sözüyle ne kadar gerçekçi olduğunu ve bunu gerçekleştirmenin ne kadar önemli olduğunu, bir kez daha bize hatırlattığını gördük. Hava Teknik Okulları Komutanlığı ile 11 yıldır gıpta edilecek bir şekilde çalıştık ve birbirimizden çok şey öğrendik. Bu kongrenin daha geniş bir evrene yayılmasını istiyoruz ve bunun tüm ulusa yararlı olacağından eminim” dedi.
 
2009 yılında aldıkları kararla yola koyulduklarını belirten Ege Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş, “EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un imzaladığı protokol ile birlikte havacılık okulu çalışmalarına karar verdik. Sarnıçta bir eğitim tesisi kurmak için adım attık. 4 bin metrekarelik alanda faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye başladık. 2010 yılında ESBAŞ (Ege Serbest Bölgesi) ve Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği, uçak teknolojisi programına büyük katkı sağlamışlardır. Öğrencilerin hava teknik okullarıyla birlikte eğitimleri sahada sürdürülmektedir. Kongre boyunca 58 bildiri sunulacak” diye konuştu.
 
Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aziz Meydan da, “2010 yılında havacılık ve uçak teknolojisi programı EÜ ile gerçekleştirildi. Bu projeye destek vermekten mutluluk duyduk. Birlikte örnek bir şekilde çalışmaya başladık. İlkini düzenlediğimiz bu kongrenin havacılık sektörüne faydası olacağından eminim. Havacılık kümemiz olgun küme konumunda olan kümelerden bir tanesidir. Birçok proje peşindeyiz ve sektörde deneyim sahibi kişilerin derse girerek deneyimlerini paylaşmasını sağladık. Bunun gibi eğitici ve sahaya hazırlayıcı birçok proje için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“HER ZAMAN İŞİN AKIL KISMINI OLUŞTURMAK ÖNEMLİDİR”
 
Düzenlenen kongrenin ilk olduğunu vurgulayan ve sektöre faydasının büyük olduğunu belirten Havelsan A.Ş. Genel Müdürü Sadık Yamaç da, şöyle konuştu: “Havelsan Türkiye’nin gözbebeğidir. Sektörde kendine yaptığı çalışmalarla özel bir yer bulan kurumdur. Ankara’da İstanbul’da ve ABD‘de birçok merkezimiz var. Çok sayıda personel, mühendis ve akademisyen ile birlikte çalışıyoruz. Kaliteli ve standartları yüksek bir şekilde hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. Sektörde öncülük etmeye her zaman devam edeceğiz, her zaman işin akıl kısmını oluşturmak önemlidir biz bunu yapmaya devam edeceğiz.”
 
Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi A.Ş. Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, “Kongrenin camiamız için eğitici ve yararlı olacağından eminim. Ege Meslek Yüksek Okulu’na yaptığımız katkılardan dolayı çok mutluyum. Bu katkıların geri dönüşünün çok iyi olacağından hiç şüphem yok. Her zaman havacılık sektörüne destek vermek için hazırız” diye konuştu.
 
EÜ ve Ege Meslek Yüksek Okulu ile örnek düzeydeki ilişkilerinin olduğuna değinen Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Dr. Hv. Tuğgeneral Ahmet Cural ise, “Bu kongre havacılık alanında önemli bir platform sunmaktadır. Böyle bir ilke imza atmak onur verici. Ege Üniversitesi ve diğer üniversiteler ile işbirliğini arttırmak temel amacımızdır. Bilgi ilgili kişilerle paylaşıldığında değerlidir ve önem kazanır. Bu kongre ile de sinerji yarattığımızı inanıyorum” dedi.
 
Bu haber toplam 1211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim