• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Bakan Binali Yıldırım'dan havalimanı sözü

Bakan Binali Yıldırım'dan havalimanı sözü
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tokat Çevre Yolu’nun resmi açılışı için ilimize gelmişken, yaptığı açıklamada Tokat Havalimanı'na dair de bilgiler verdi.

 

Yeniden yapılması beklenen Tokat Havalimanı için 2013 yılında inşaatına başlanacağı sözünü veren Bakan Yıldırım, konuya girerken Tokatlıların havayoluna ilgi göstermediğinden bahsetti. Ama sonrasında da 2013 yılı için yeni havalimanını başlama sözü verdi.
 
Bakan Yıldırım konuya dair şunları söyledi:
 
“Evet, Tokat’ın havalimanı var. 2001’de "kriz var" dediler. Havalimanını kapattılar. 2006’da tekrar açtık ama maalesef bakıyorum, Tokatlı hemşehrilerim havalimanına rağbet etmiyor. Yılda 30 bin Tokatlı ancak kullanıyor. Yetmez. İstanbul’da 300 binin üzerinde hemşehriniz var. Tokat’ın nüfusundan yüzde 50 daha fazla. Onun için bu havalimanını mutlaka etkin kullanma mecburiyetindeyiz.
 
Neden havalimanı kullanılmıyor? Niye, Tokatlılar havayolunu tercih etmiyor? Türkiye’de havayolunu halkın yolu yaptık. 9 milyon vatandaşımız uçakla seyahat ederken bugün 65 milyona çıktı. 25 havalimanımız açıkken bugün 49 havalimanına çıktık. Türkiye’nin her tarafına artık havayolu ile gitmek mümkün. Baktık ki Tokat havalimanı sınırlı bir havalimanı. Maalesef orta büyüklükteki uçaklar gelemiyorlar, inemiyorlar. Düzenli sefer olmayınca da sizler havayolunu tercih etmiyorsunuz. Ne yapacağız? Vaz mı geçeceğiz? Tokat’ın, Tokatlı’nın ayağını yerden kesmekten vaz mı geçeceğiz? Elbette vazgeçmeyeceğiz. Arkadaşlara dedim ki; “arkadaşım anlamam Kazova’yı karış karış tarayın, mutlaka güzel bir havalimanı Tokat’ın olacak, başka yolu yok. Hiçbir mazeret istemiyorum.” Şimdi çözümü bulduk. Kamulaştırmalar başlayacak ama burada sizlerden destek istiyorum. Bakın bu işin kısa sürede yapılması için mutlaka bize yardımcı olacaksınız. Hizmet Tokat’a yapılıyor. Tokat’ı havalandıracak olan çok güzel bir hava limanıdır. Bunun biran önce yapılması için mutlaka sizden destek istiyorum. İşimizi zorlaştırmayın, işimizi kolaylaştırın. İnşallah önümüzdeki senenin ortalarında da, en geç, Tokat havalimanının inşaatına başlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.”
 
Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim