• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

THY nezdinde yaptığı girişim sonuç verdi

THY nezdinde yaptığı girişim sonuç verdi
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın'ın, Başkent kalkışlı uçuş sayısının artırılması konusunda Türk Hava Yolları (THY) nezdinde yaptığı girişim sonuç verdi.

 

THY halen 12 olan Ankara kalkışlı yurt dışı uçuş noktasını önce 16'ya, daha sonra da 20'ye çıkarmayı hedefliyor. İlk etapta Paris, Londra, Roma, Cidde, Medine ve Kiev'e Başkent'ten direkt uçulabilecek.

Barış Aydın başkanlığındaki TÜGİAD Ankara'nın yönetim kurulu, Ankara'daki medya kuruluşlarının temsilcileriyle Marriott Otel'de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.
 
Barış Aydın, yaptığı konuşmada, bir süre önce Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferi sayısının artırılması konusunda yaptıkları girişimin, THY yönetimini harekete geçirdiğini belirtti.
 
THY Ankara Satış Müdürü Emrullah Kirişçi'nin, bu konuda görüşmek üzere kendisini ziyaret ettiğini kaydeden Aydın, ''Sayın Kirişçi, halen 8 olan Ankara kalkışlı yurt dışı uçak seferi düzenlenen yer sayısını ilk aşamada 16'ya çıkaracaklarını, zamanla da bu sayının 20'ye ulaşacağını ifade etti.
 
Kiev'e yakında sefer başlıyor. Mekke ve Medine için karar çıkmış, Suudi Arabistan'dan izin bekleniyor. Sayın Kirişçi, (Başkentten Başkente) diye bir proje başlatacaklarını, bu proje kapsamında Ankara'dan Paris, Londra ve Roma'ya da direkt seferler konulacağını bildirdi. Arz ve talebe göre diğer destinasyonlar belirlenecek'' diye konuştu.
 
Atılan bu adım için THY yönetimine teşekkür ettiklerini, ancak yeterli görmediklerini anlatan TÜGİAD Ankara Başkanı Aydın, ''Küresel ekonomide rekabet koşulları son derece ağırlaştı. Ankaralı genç işadamları olarak rakiplerimizle eşit koşullarda yarışmak istiyoruz. Başkentte turizmin gelişmesi, ihracatçı işadamlarının dünya ile entegrasyonu için havayolu ulaşımı hayati önem taşıyor'' dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
 
THY'nin, ticari bir kuruluş olduğunu, yeni bir sefer koyacakları zaman kar-zarar hesabı yapmalarını bir işadamı olarak doğal karşıladıklarını vurgulayan Aydın, şunları söyledi:
 
''Ancak Ankara ile ilgili bir hesabı yanlış yapıyorlar. Ankara'nın nüfusunu 4,5 milyon olarak hesaplıyorlar. Biz ise bu hesabın yanlış olduğunu onlara aktardık. Eskişehir ve Konya, Yüksek Hızlı Tren hatları ile adeta Ankara ile içiçe duruma geldi. İstanbul'da bir semtten diğerine gitme süresi olan 1,5 saatte bu kentlerden Ankara'ya ulaşmak artık mümkün. Duble yollarla otoyollar modernleşti. Kırıkkale'den Çankırı'dan bir, birbuçuk saatte Ankara'ya gelinir oldu. Yeni Yüksek Hızlı Tren hatları yapılıyor ve ana merkez Ankara olacak. Bunların hepsini alt alta topladığınız zaman ortaya 10-12 milyonluk yolcu potansiyeli çıkıyor.''
 
İstanbul'da ise hava trafiğinin sıkıştığını, iki havaalanının da yetmez hale geldiğini kaydeden Aydın, TÜGİAD Ankara'nın önerilerini şöyle sıraladı:
 
''1- Atatürk Havalimanı'nın yükü Esenboğa ile hafifletilsin. Esenboğa, yurt dışı uçuşlarda  aktarma merkezi olsun.
 
2- Ankara kalkışlı, yurt dışı uçuş noktası sayısı en az 50 olsun.
 
3- Demir yolu ağının Esenboğa ile entegrasyonu bir an önce sağlansın. Demir yolu ile Ankara'ya gelecek insanlar, şehir trafiğine girmeden Esenboğa'ya ulaşsın.
 
4- Ankara'yı aktarma merkezi olarak cazip hale getirmek için turizme yönelik projeler üretilsin, bu projeler desteklensin. 49 müzeye sahip Ankara'da bunlardan sadece 5'i ziyaret edilebilmekte. Bu müzeler atıl olmaktan kurtarılsın.''
 
Aydın, TÜGİAD Ankara olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini, Ankara Valisi  Alaaddin Yüksel'den de çok büyük destek aldıklarını sözlerine ekledi.
 
TÜGİAD Ankara Başkan Yardımcısı Mansur Özdoğan ise özellikle Türk müteahhitlerin yurt dışı uçuşlardaki sıkıntısına işaret ederek, gelinen noktada atılan adımların yeterli olmasa da sevindirici olduğunu söyledi.
 
Bu haber toplam 1023 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim