• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

THY savunma verecek

THY savunma verecek
Türk Hava Yolları (THY) hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunması 24 Aralık tarihinde yapılacak.
Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, THY'nin, Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun'un hakim durumu kötüye kullanmasına ilişkin maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti için yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. THY ile ilgili sözlü savunma toplantısı, 24 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
 
Toplantıya katılmak isteyen şikayetçi ve üçüncü kişilerin, "Rekabet Kurulu Nezdinde Yapılan Sözlü Savunma Toplantıları Hakkında Tebliğ" uyarınca, soruşturma ile ilgili menfaat ilişkilerini ortaya koyan bilgi ve belgeleri içeren dilekçeyle 12 Aralık 2014 Cuma günü mesai saati sonuna kadar Rekabet Kurumuna başvurmaları gerekiyor.
 
THY'YE NEDEN SORUŞTURMA AÇILIYOR
 
Rekabet Kurulu, Türk Hava Yolları (THY) hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruda, Pegasus Hava Taşımacılığı AŞ'nin, THY'nin İstanbul çıkışlı yurt içi ve yurt dışı hatlarda, hava yolu ile tarifeli yolcu taşımacılığında hakim durumda olduğu, bu gücünü rakip teşebbüslerin yeni pazarlara girmesine engel olmak ve mevcut pazarlardaki faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle kötüye kullandığı iddiasıyla yaptığı şikayet başvurusunun, Ankara 11'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesi nedeniyle başvurunun Kurul tarafından yeniden değerlendirildiği belirtildi.
 
THY hakkında soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edilen duyuruda, "Soruşturma, THY'nin havayolu ile yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösterdiği İstanbul merkezli yurt içi ve yurt dışı hatlarda rakip teşebbüs aleyhine dışlayıcı eylemlerde bulunarak 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı" denildi.
 
Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim