• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

THY'ye Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansman' Ödülü

THY'ye Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansman' Ödülü
Türk Hava Yolları, Bonds & Loans Ödülleri - Uçak Finansmanı dalında “Yılın En iyi Yapılandırılmış Finansman” ödülüne layık görüldü.

Türk Hava Yolları, 200 milyon dolar tutarında, Avrupa İhracat Ajansı garantili, Japon öz sermayeli, satın alma opsiyonlu faaliyet tipi finansal kiralama yöntemi ile seçkin ve yenilikçi bir finansmanı başarıyla tamamlayarak Türkiye’de “Yılın En iyi Yapılandırılmış Finansman” ödülünün sahibi oldu.

Ödülü Türk Hava Yolları adına Genel Müdür Mali Yardımcısı Coşkun Kılıç teslim alırken, ödül töreninde yaptığı konuşmada söz konusu ödülü almaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi. “Havacılığa dair her alanda öncü bir performans sergileyen Türk Hava Yolları, çizdiği başarı grafiğinin üzerine daha fazlasını koymak için var gücüyle çalışıyor. Bunun neticesinde layık görüldüğümüz ödüller bizim için öncelikli tatmin ve teşvik unsuru. Elde ettiğimiz çok sayıda mühim ödülden biri olan ve Uçak Finansmanı dalında takdim edilen “Yılın En İyi Yapılandırılmış Finansman” ödülüne bizleri layık gören Bonds & Loans’a teşekkür ederken bu başarıyı tesis eden takımıma ve tüm Türk Hava Yolları ailesine ayrıca müteşekkir olduğumu belirtmek isterim.” dedi.

Ödül törenine video konferans aracılığıyla katılan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin 2008 yılından beri gösterdiği büyümeye vurgu yaparken, piyasanın gelişimine yönelik atılacak adımlar hakkında açıklamada bulundu.

Galaya ev sahipliği yapan GFC  - Global Financial Conferences Genel Müdürü Alex Johnson da beyanatında Türkiye sermaye piyasasında kısa vadede atılan adımlara ve gözle görülür büyümeye dikkat çekerken bu sürecin titizlikle sürdürüleceğine dair göstergelerin apaçık ortada olduğunu belirtti.

Önemli iş ortaklarından BNP Paribas ile geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği finansman modeli, havacılık sektörünün önde gelen finansal istihbarat kaynağı ‘Airfinance Journal’ tarafından 2013 yılının küresel ölçekte en iyi “Vergi Kalkanlı Uçak Finansmanı” ödülüne layık görülen Türk Hava Yolları, daha önce de farklı finansman modellerini başarıyla sonuçlandırmıştı. 2006, 2008, 2011 ve 2012 yıllarında icraata geçirdiği uçak finansman modelleri neticesinde Jane’s Transport Finance, Global Transport Finance ve Airfinance Journal tarafından Avrupa kıtasının en iyisi ödüllerine sahip olması bu noktada verilebilecek başlıca örneklerden.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim