• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TAV, havalimanı inşaatında dünya birincisi

TAV, havalimanı inşaatında dünya birincisi
Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat 1 milyar 245 milyon dolar ciroyla bu alanda dünyanın en büyük şirketi oldu.

Türkiye ve bölge ülkelerinde gerçekleştirdiği havalimanı projeleriyle büyüyerek kısa sürede sektörün liderleri arasına giren TAV İnşaat, bu alanda dünyanın en büyük şirketi oldu. Sektörün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleri projelere göre 2014’te her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. TAV İnşaat “Havalimanı İnşaatı” kategorisinde ilk sırada yer aldı.

TAV Grup CEO’su Sani Şener “TAV İnşaat havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanı gibi zorlu ve karmaşık bir alanda uzmanlaştı ve hızla büyüyerek sektörün lider markaları arasına girdi. Son üç yılda Abu Dabi Midfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlines Hangarları, Riyad Havalimanı gibi projeleri üstlenerek Körfez Bölgesi’nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık. Geçtiğimiz yıllarda zirveyi zorladığımız ENR listesinde ilk sıraya yükselmekten ve ülkemizi bu şekilde temsil etmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Mimarlarımızdan, mühendislerimize, sahadaki işçilerimizden yöneticilerimize, 35 bin kişilik TAV İnşaat ailesinin ekip çalışması ve büyük bir emekle kazandığı bu başarı Türk inşaat sektörün dünyada geldiği noktayı da gösteriyor. Bu başarıdan aldığımız güçle daha büyük hedeflere ulaşmak üzere çalışmayı sürdüreceğiz ” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’yla çıktığı yolda TAV İnşaat’ın bugüne kadar üstlendiği projelerin kontrat bedeli 16,2 milyar doları aştı. TAV İnşaat’ın devam eden projeleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal Kompleksi, Suudi Arabistan’da Riyad King Khaled Havalimanı Terminal 5, Cidde King Abdülaziz Havalimanı Uçak Bakım Hangarları ve Medine Prince Muhammed Bin Abdülaziz Havalimanı, Umman’da Muskat Havalimanı Altyapı İşleri yer alıyor.

TAV İnşaat’ın tamamladığı projeler arasındaysa Türkiye’de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa Alanya havalimanları; Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire Terminal 3, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Emirates Hangarları; Katar’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve Batum havalimanları bulunuyor.

TAV İnşaat, gerçekleştirdiği yüksek katlı projeleriyle de tanınıyor. Bu projelerin başında Dubai Marina’da 425 metre yüksekliğe ulaşan ve inşaatı son aşamada bulunan Marina-101 Hotel and Residences projesi geliyor. Proje tamamlandığında Burj Khalifa’nın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki en yüksek ikinci gökdelen olacak. Dubai Marina’da yer alan 79 katlı bir rezidans gökdeleni, Sharjah’taki 52 katlı Majestic Tower ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde (DIFC) yer alan 30 katlı ikiz kuleler Emirates Financial Towers ise, TAV İnşaat’ın tamamlamış olduğu diğer yüksek katlı projeler içerisinde yer alıyor. TAV İnşaat son olarak yine Dubai’de 300 milyon dolar bedele sahip Damac Towers by Paramount projesini üstlendi. TAV İnşaat’ın merkez ofisi İstanbul'da olmak üzere; Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nde Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi ve Dubai), Mısır, Katar, Libya, Gürcistan, Suudi Arabistan olmak üzere yedi şubesi ve Umman’da TAV Construction Muscat LLC, Suudi Arabistan’da TAV AL Rajhi Construction Co ve Katar’da TAV Construction Qatar LLC adı altında üç bağlı iştiraki bulunuyor.

resim--001.jpg

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim