• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Yemen ve İran anlaştı: Sana-Tahran arası haftada 28 sefer

Yemen ve İran anlaştı: Sana-Tahran arası haftada 28 sefer
Yemen'deki Husi Ensarullah Hareketi ile İran'ın, iki ülke başkentlerine haftada 28 direkt uçuş gerçekleştirilmesini ön gören mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.

Yemen Havacılık ve Meteoroloji Kurumu Başkan Vekili Muhammed Abdulkadir ile İran Sivil Havacılık Kurumu Başkan Yardımcısı Kehred Kirmani arasında imzalanan ve bugün itibariyle yürürlüğe giren mutabakat zabtı, "Yemenia" ile İran'ın Mahan Air şirketlerinden her birinin, iki ülkenin başkentleri arasında haftada 14 direkt uçuş gerçekleştirmesini öngörüyor.

İki ülke arasındaki seferler, daha önce aktarmalı olarak yapılıyordu.

Uzun süredir siyasi krizin yaşandığı Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ocak ayında istifa ettiğini açıklamasının ardından, Ensarullah Hareketi (Husiler), 6 Şubat'ta meclisi feshetmişti. Husilerin siyasete silahlı müdahalesi ülkedeki siyasi kesimler tarafından "darbe" olarak nitelendirilmişti.

Söz konusu gelişmenin ardından Suudi Arabistan'ın yanı sıra Türkiye, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ABD, Fransa, İngiltere gibi çok sayıda ülke, Sana'daki büyükelçilik faaliyetlerini askıya almıştı.

Bu süreçte Husilerin başkent Sana'daki evinde gözetim altında tuttuğu Hadi, 21 Şubat'ta Aden'e gitmiş ve burada "Cumhurbaşkanı" sıfatını kullanarak yaptığı açıklamada, "Husilerin Sana'da kontrolü ele geçirdiği 21 Eylül'den itibaren alınan kararların geçerli olmadığını" ifade etmiş ve bazı valilerle görüşmelerde bulunmuştu.

Yemenli yetkililer, Körfez ülkeleri ve Batılı ülkeler İran'ı, "Suudi Arabistan'la girdiği bölge ülkeleri üzerinde nüfuz kurma mücadelesi çerçevesinde Husilere silah ve finans desteği sağlamakla" suçlarken, Tahran yönetimi bu iddiaları reddediyor.

Bu haber toplam 2732 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim