• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Qatar Airways'in yeni rotası Zanzibar

Qatar Airways'in yeni rotası Zanzibar
Havayolu şirketi, 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Zanzibar’a haftada beş defa gerçekleşecek uçuşlar ve Tanzanya’daki Kilimanjaro’ya yapılacak direk uçuşlar ile Afrika’da yayılmaya devam ediyor.

Qatar Airways, Zanzibar uçuşlarının başlaması ile Afrika’da 20 varış noktasına hizmet götürmeye başlayacak
 
1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Zanzibar uçuşlarına başlayacak olan Qatar Airways için burası, Dar es Salaam ve Kilimanjaro’nun ardından Tanzanya’daki üçüncü varış noktası olacak. Zanzibar’a haftada beş defa yapılacak uçuşlar Kilimanjaro üzerinden gerçekleşecek. Şu anda Qatar Airways tarafından Dar es Salaam üzerinden yapılan mevcut Kilimanjaro uçuşları ise 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Doha’dan Kilimanjaro’ya aktarmasız olarak gerçekleşecek, Kilimanjaro’dan Doha’ya dönüş uçuşları ise Zanzibar üzerinden yapılacak.
 
Yeni varış noktası Zanzibar uçuşları ile direk Kilimanjaro uçuşlarının başlaması, Qatar Airways’in hizmet verdiği 140 varış noktası arasında seyahat eden yolcular için daha fazla seçenek sunacak. Benzer şekilde, Orta Doğu, Asya Pasifik ve Avrupa’dan seyahat eden yolcular Doha’daki Hamad Uluslararası Hava Limanı üzerinden Tanzanya’daki bu şehirlere bağlantılı uçuş yapmanın avantajlarından faydalanabilecek.
 
Zanzibar uçuşlarının başladığı duyurusunun Doha üzerinden farklı şehirleri birbirine bağlama çabalarını yansıttığını belirten Qatar Airways Group CEO’su Ekselansları Akbar Al Baker sözlerine şöyle devam etti: “Yolcularımıza, tüm dünyadaki heyecan verici varış noktalarına ulaşma imkanları sunuyoruz. Afrika’daki 20. varış noktamız olan Zanzibar ile Afrika kıtasına uçuş yapan en büyük hava yolu şirketlerinden biri olarak varlığımızı güçlendireceğiz.”  
 
Qatar Airways, Tanzanya uçuşlarına 2007 yılında Dar es Salaam uçuşları ile başladı. 2012 yılında hava yolu şirketinin Kilimanjaro uçuşlarını duyurmasıyla Tanzanya operasyonu genişledi.
 
Hint Okyanusu’ndaki mistik bir baharat adası olan Zanzibar’ın eklenmesi ile birlikte hava yolu şirketinin Afrika Ağında bulunan toplam varış noktası sayısı 20’ye çıkacak. Bu yeni varış noktası, beyaz kumlu plajları, yaban hayatı, zengin kültürü ve çok eskiye uzanan tarihi ile tatil amaçlı seyahat edenlere mükemmel bir ada tatili fırsatı sunuyor.    
 
Qatar Airways’in Afrika’da yayılması kapsamında bir diğer yeni varış noktası 17 Aralık 2015 tarihinden itibaren uçuşların başlayacağı Durban olacak ve bu tarihten itibaren Johannesburg uçuşlarının sayısı da artacak. 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren ise, Cape Town uçuşlarının sıklığı artacak.
 
Doha – Kilimanjaro – Zanzibar rotasında, 12 Business Class ve 132 Ekonomi Sınıfı koltuğa sahip olan bir Airbus A320 hizmet verecek.

Bu haber toplam 2765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim