• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

TAV'a iç denetim farkındalık ödülü

TAV'a iç denetim farkındalık ödülü
TAV Havalimanları Holding, kalite güvence değerlendirmesini başarıyla tamamlayarak Türkiye İç Denetim Enstitüsü’nün “İç Denetim Farkındalık Ödülü”nü kazandı.

TAV Havalimanları Holding, Türkiye İç Denetim Enstitüsü, TİDE tarafından iç denetim faaliyetlerini uluslararası standartlarda uygulayan ve iç denetim mesleğinin önemi konusunda farkındalık yaratan şirket olarak gösterildi ve “İç Denetim Farkındalık Ödülü”ne layık görüldü. TAV Havalimanları İç Denetim Direktörü Altuğ Koraltan, düzenlenen törende ödülü TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever’den aldı.

TAV Havalimanları İç Denetim Direktörü Altuğ Koraltan “Türkiye’de iç denetimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için değerli çalışmalar yürüten TİDE tarafından farkındalık ödülüne layık görülmekten mutluluk duyuyoruz. TAV Havalimanları olarak, 2010 yılından itibaren Uluslararası İç Denetçiler Ensititüsü (IIA) tarafından belirlenen ‘Uluslararası İç Denetim Standartları’ ile uyumlu çalışan bir şirketiz ve standartlara uygunluğumuz PwC tarafından bu yıl yeniden belgelendi ve Kalite Kontrol Sertifikamızı aldık. İç denetim, şirketlerin şeffaf ve hesap verebilir bir yapıyla yönetilmesi açısından son derece önemli bir role sahip. Bu alandaki çalışmalarımızın, daha çok sayıda şirketi uluslararası standartlarda iç denetim süreçleri yürütmede teşvik etmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Uluslararası İç Denetçiler Ensititüsü (IIA)’nün Türkiye’deki temsilcisi olan TİDE, “Farkındalık Ayı” etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Farkındalık Ödül Töreni”nde, toplam 5 kategoride 53 ödülü sahipleriyle buluşturdu. Uluslararası denetim şirketi
PriceWaterhouseCoopers tarafından gerçekleştirilen kalite güvence değerlendirmesini başarı ile tamamlayan TAV Havalimanları “Kurumsal Farkındalık” kategorisinde ödül alan şirketler arasında yer aldı. TİDE tarafından beşincisi düzenlenen ödül töreninde, bu yıl TAV üçüncü kez ödüllendirildi. 

TAV Havalimanları bünyesinde 2008 yılında faaliyet göstermeye başlayan İç Denetim Direktörlüğü, Holding ve tüm iştiraklerinin bütün operasyonel faaliyetlerini denetliyor.

Türkiye İç Denetim Enstitüsü, iç denetim uygulamalarında uluslararası standartlara ulaşılması konusunda faaliyetler yürüterek iç denetim mesleğinin tanıtımı ve geliştirilmesi için öncü olmayı hedefliyor.



Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim