• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Gökyüzünün En’leri ödüllerini aldı

Gökyüzünün En’leri ödüllerini aldı
“Vecihi Hürkuş Havacılık Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Mektebim Koleji Havacılık Kulübü’nün düzenlediği “Vecihi Hürkuş Havacılık Ödülleri Töreni” Beylikdüzü Kampüsü'nde Tayyareci Vecihi Hürkuş Derneği Başkanı Bahadır Gürer, Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk yerine kızı Senan Öztürk, Yüksek Uçak Mühendisi Can Erel, TAİ Hürkuş Program Yöneticisi Sezgin Kaya, TAİ Hürkuş Uçak Yapım Şefi Özlem Erdener Sönmez, Hürriyet Gazetesi Muhabiri Tolga Özbek, Genç Havacılık programı sunucusu Nuray Baykal, KOKPİTAERO yetkilileri, Extreme Sporcu ve Sanatçı Hayko Cepkin’in katılımıyla gerçekleşti. Havacılık ile ilgili proje ve etkinlikleri yakından takip ederek öğrencileri tek çatı altında toplayan Mektebim Koleji Havacılık Kulübü, Türk Havacılık tarihine damga vurmuş Vecihi Hürkuş anısına, havacılık sektöründe adından söz ettiren ve önemli işlere imza atan isimleri bir araya getirdi.
 
“İlklerin Adamı”

Tayyareci Vecihi Hürkuş Derneği Başkanı Bahadır Gürer, “Vecihi Hürkuş Türk Havacılık tarihi için çok önemli bir isim. Bu alanda yaptığı birçok işte “ilk” olma özelliğini taşıyor. Bu genç arkadaşlarımızın havacılığa verdiği önem ve bu önemli ismi yaşatma arzusu bizleri çok memnun etti” dedi. Vecihi Hürkuş’un hayatından ve çalışmalarından bahseden Gürer, Hürkuş ile ilgili kısa bir sunum yaptı.
 
“Bir Akrobasi Pilotunun Kızı olmak”

Vecihi Hürkuş Havacılık Ödülleri Törenine babası Akrobasi Pilotu Ali İsmet Öztürk yerine katılan Senan Öztürk ise “ben pistlerde büyüdüm. Ciğerlerim yakıt kokusu ile dolu. Böyle bir adamın kızı olmaktan dolayı çok gururlu ve mutluyum. Babam çok uzun zamandır havacılık sektörü içerisinde ve yaptığı iş dolayısı ile çok özel biri. Bugün onun başarılarından dolayı kızı olarak bu ödülü almak beni gururlandırıyor” dedi.
 
Yüksek Uçak Mühendisi Can Erel ise havacılık ile ilgili izlenimlerini yazdığı Canca kitabından bahseerek “ bu kitabı yazmamda katkısı bulunan Tayyareci Vecihi Hürkuş Derneği Başkanı Bahadır Gürer’e teşekkür ediyorum. Kitabımın gelirini Üniversitelerin Uçak Mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilerimize burs kaynağı yarattık. Havacılık sektörü ülkemiz için çok önemli bir konudur” dedi.
 
HÜRKUŞ test uçuşlarını tamamladı

Pilot ve mühendis olan Vecihi Hürkuş’un adını yaşatmak amacıyla düzenlenen ödül töreninde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile TUSAŞ arasında imzalanan anlaşma ile hayata geçirilen Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ) Geliştirme Programı ve gece-gündüz görev yapabilme kabiliyetine sahip HÜRKUŞ eğitim uçağı tanıtıldı. Proje sorumluları, TAİ Hürkuş Program Yöneticisi Sezgin Kaya ve TAİ Hürkuş Uçak Yapım Şefi Özlem Erdener Sönmez iki faklı konfigürasyon hazırladıklarını belirterek, “intibak, görerek, aletli uçuş, seyrüsefer, gece ve kol uçuşu eğitimleri yapabilen uçaklarımızın test uçuşları devam ediyor. Çok iyi bir başarı elde ettiğimize inanıyoruz. Bundan sonraki aşamada test uçuşları ve güvenlik kontrolleri tamamlandığında artık tasarım boyutunu ele alarak uçağımıza yenilikler yapacağız” dedi.
 
Uzun yıllar TV ekranlarında Kokpit Programında görev alan ve havacılık konusunda muhabirlik yapan Tolga Özbek, “Ülkemizde insanlar havacılık konusunda yeterince bilgi sahibi değil. Yaptığımız programlarla ve hazırladığımız yazılarla havacılığı daha ayrıntı anlatmaya çalışarak izleyicilere ve okuyucularımıza sunmaya çalışıyoruz. Havacılık konusunda Türkiye’de önemli başarılara imza atılıyor. Yeni projeleri hayata geçiren bu işe gönül vermiş birçok özel isim var. Biz de bu isimleri ve bu önemli işleri topluma aktarma konusunda bir bağlantı oluşturuyoruz. Bugün aldığım bu ödül bu çalışmalarımız adına çok önemli, teşekkür ediyorum” dedi.
 
Eğitilmiş Genç İnsan Yok

Bir dönem TV ekranlarında Extreme-G programıyla adrenalin tutkunlarını ekran başına toplayan Sanatçı Hayko Cepkin, “Yaklaşık 5 yıldır, özellikle paraşütle atlama konusunda çalışmalar yapıyorum ve gördüm ki bu anlamda dünyanın çok gerisindeyiz. Havada tutunma konusunda çalışma yaparken en fazla 41 kişiye ulaşabildik. Dünyada bu rakamın 400’lere çıktığını biliyoruz. Uzun zamandır paraşütle atlama konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Tük Hava Kurumu’ndan uçak istiyoruz ama henüz bir sonuca ulaşamadık. Bu sporun gelişebilmesi için daha çok eğitilmiş insana ihtiyaç var ama eğitim yapabileceğimiz bir uçağımız yok. İnsanlar Skydive yapabilmek için Dünyanın başka ülkelerine gidiyor. Biz ise bu güzel ülkede bu sporu yapamıyoruz. Söylenecek çok şey var aslında ama bugün burada olmaktan mutluyum. Genç arkadaşlarımız bu spora gönül verdiğimiz ve desteklediğimiz için bizi bu ödüle layık görmüşler. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 2694 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim