• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

THY uçucularından alkışlanacak hareket

THY uçucularından alkışlanacak hareket
Dünyada sayısı gittikçe artan meme kanseri hastalığına karşı Türk Hava Yolları tarafından farkındalık projesi başlatıldı.

THY Eski Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı, pilotlar Murat Serdaroğlu, Onur Taylan ve Onur Baş’ın kokpitten çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Gökyüzünde Hayat İzi’ adlı fotoğraf sergisiyle hayata geçirilen projede, meme kanserindeki en önemli noktalara dikkat çekildi.

Hastalıkta ‘erken tanı’ kadar önemli olan noktalardan birinin de doğru merkezlere başvurmak gerektiğinin altı çizilerek, tek bir teşhisle ile yetinmeyip en doğru sonuca ulaşana kadar gidilmesinin doğru olacağı vurgulandı.

ÜNLÜLERİN HİKAYELERİNDEN ÖRNEKLER VERİLDİ

Başlatılan projede kanser teşhisinin ardından atılacak adımların son derece önemli olduğu ve hastalıkla mücadelenin nasıl olması gerektiği anlatıldı.

Dünyaca ünlü yıldızlar Rita Wilson ve Angelina Jolie’nin de bu hastalığa yakalandığı ve onların neler yaşadığına ilişkin bilgiler verilerek, teşhisin yanı sıra doğru merkezlerin öneminin altı çizildi.

Ünlü oyuncu Wison’un yaptırdığı ilk testte kanser bulgusuna rastlanmadığı ancak bir arkadaşının ısrarıyla başka bir doktora yaptırılan testte kanser sonucuna ulaştığı bilgisi verilerek, ‘tek bir testle karar verilmemesi’ gerektiği belirtildi.

ELDE EDİLEN GELİRLE POLİKLİNİKLER KURULACAK

Türk Hava Yolları tarafından başlatılan ‘Gökyüzünde Hayat İzi’ projesinden elde edilen gelirle ülkemizde meme hastalıkları polikliniklerinin kurulması, özel ekip ve ekipmanların oluşturulması sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı’nın da desteklediği proje için hızla adımlar atılırken, proje için 21 Mayıs’ta özel bir gece düzenlendi. Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyon Başkanı Prof. Dr. Bülent Alıç, Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak’ın yanı sıra projede büyük emeği olan THY Eski Uçuş Eğitim Başkanı Menderes Çakıcı, pilotlar Murat Serdaroğlu, Onur Taylan ve Onur Baş’ın da katıldığı gecede emekleri olanlara plaket takdim edildi.

Bu arada söz konusu projeyle ilgili olarak Türk Hava Yolları uçak içi dergisi SkyLife’ta da detaylı bilgilerin yer alacağı öğrenildi.

Kaynak:AirportHaber

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim