• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

"Gazipaşa Havalimanı daha da büyütülmeli"

"Gazipaşa Havalimanı daha da büyütülmeli"
Alanya-Gazipaşa Havalimanı (GZP) umulandan çok hızlı büyüyor. Büyütülen terminal binası ve apron, şimdiden yetmemeye başladı. Otopark da yetersiz. ALTİD, TÜRSAB ve Kleopatra Otelciler Birliği "GZP daha da büyütülmeli" çağrısı yaptılar.

Terminal binası ve apronu iki yıl önce büyütülen GZP, inanılmaz büyüme hızı karşısında şimdiden yetersiz hale geldi.

GZP'den İstanbul'a uçan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, terminal binasındaki hınca hınç insan kalabalığını ve uzun kuyrukları görüntüleyerek "GZP'de inanılmaz bir yoğunluk var. Check-in kuyrukları uzadıkça uzuyor. Yeni terminal yetmiyor. 6 uçak kapasiteli apron yetersiz. Apronda 6 uçak olduğunda, yeni gelen uçaklar inişe geçemiyor ve Gazipaşa semalarında uzun süre tur atmak zorunda kalıyor. Ayrıca GZP'nin otoparkı da yetersiz kaldı. Uçak yolculuğu yapacak insanlar, otoparkta araçlarını park edebilecekleri yer bulmakta zorlanıyorlar.

Bu yıl 1 milyon yolcu hedefini tutturmasına kesin gözüyle bakılan GZP'de, 2016 yolcu hedefi 1,5 milyon. Mevcut kapasite ile seneye GZP tıkanır. Yeni ve büyük bir terminal binası yapılmalı. Yetersiz mevcut terminal binasının büyütülmesi yerine, pist karşısındaki geniş alana yüksek kapasiteli olarak yeniden yapılmalıdır. Otopark yetersizliği de, yeni bir katlı otoparkla çözülebilir. Apronun büyütülmesi ise kaçınılmaz bir durumdur. Şimdiden yatırım yapılmazsa, seneye GZP'de durum vahim olacaktır" şeklinde konuştu.  

ALTİD: TAV BÜYÜMEYE YETİŞEMİYOR 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, GZP'nin çok hızlı geliştiğini belirterek "Bu süreçte TAV en hızlı şekilde gerekli yatırımları yapmaya çalışıyor ama sanırım bu kadar hızlı bir büyüme kaydedeceğini beklemiyorlardı. Bu yüzden yetişemiyorlar. GZP'de bir takım sıkıntılar var. Pistin büyütülmesiyle beraber, bir takım müdahaleler yapılarak bu sıkıntıların çözülmesini bekliyoruz. TAV yönetimi de GZP'nin öneminin bilincinde. Bu gelişme hızına adaptasyonda sıkıntı yaşanmaması ve olumlu adımlar atılmasını umuyoruz. GZP, şüphesiz Alanya için vazgeçilmez öneme sahip ve sorunları hızla çözülmelidir" dedi. 

TÜRSAB: GZP HIZLA BÜYÜTÜLMELİDİR

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme (BYK) Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu ise, "Alanya-Gazipaşa Havalimanı şüphesiz çok hızlı büyüdü. Çok fazla uçak inmeye başladı ve diğer hizmetlerde eksik kalındı. Uçak firmaları bu sorunlarla ilgili sürekli raporlamalar yapıyorlardır gerek TAV'a, gerekse de Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne. Eğer önümüzdeki yıllarda daha fazla uçak indirmek istiyorlarsa, TAV da buna göre önlem alacaktır. Antalya Havalimanı da ilk açıldığı zamanlarda çok yoğunluk yaşadı ve şu an geldiği nokta ortada. TAV, büyüme hızına göre yatırımlarını arttırmalıdır. GZP'nin çevresi müsait. Orada hızlı bir şekilde istimlak yapılırsa, gerekli büyüme sağlanacaktır" dedi. 

KLEOPATRA: GZP ÇOK YETERSİZ KALDI  

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu da, GZP'yi kullanan vatandaşlar ile turistlerin şikayetlerinde haklı olduğunu belirterek "Kendimiz de seyahat ediyoruz ve GZP'deki sorunları görüyoruz. Vatandaşların talepleri ve eleştirileri yerinde. Yabancı tur operatörlerinin en büyük şikayeti apronun yetersizliği. Acil olarak apronun genişletilmesi gerek. Bu sıkıntıları, Alanya'ya geldiklerinde bakanlarımıza iletmiştik. İlk etapta uçak park alanının büyütülmesine, daha sonra otopark alanının genişletilmesine dair yanımızda talimatlar verilmişti.

Havaalanının verimliliğiyle alakalı bir durum bu. Gelen-giden yolcu sayısı arttıkça, bu beklentinin karşılanacağı ümidindeyim. TAV buranın işlevini ve talebin arttığını gördüğü zaman, buranın gelişmesi için daha büyük adımlar atacaktır. Uçak sayısındaki artış ve buraya uçan yabancı tur operatörlerinin artmasından dolayı GZP'nin yetersiz kaldığı ortada.

Gerek ALTİD, gerekse Kleopatra olarak gerekli yerlere her fırsatta bu sorunları aktarıyoruz. Ümidimiz yakın zamanda bu taleplerimizin karşılanması. Çünkü Antalya Havalimanı gerekli kapasite ve doygunluğa ulaştı, bundan sonraki uçuşların çoğunluğu Gazipaşa'ya kayacak gibi duyumlar alıyoruz. Bu doğrultuda terminal binasının, apron ve otoparkın genişletileceği ümidindeyiz. Airbus tipi uçaklar da pist uzatma çalışmalarının sona ermesiyle GZP'ye inebilecek. GZP'nin trafiği daha da artacak. Bu yüzden GZP hızla büyütülmelidir" şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 3054 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim