• BIST 9476.65
  • Altın 2505.594
  • Dolar 32.5977
  • Euro 34.7878
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Sunexpress, 737-800 uçakları için Honeywell ile anlaştı

Sunexpress, 737-800 uçakları için Honeywell ile anlaştı
Honeywell Aerospace Türk Havayollarının ortağı olduğu SunExpress’e yeni satın aldığı Boeing 737-800 uçakları için en güncel kokpit teknolojilerini temin etmek üzere anlaşma imzaladı.

Honeywell Aerospace Türk Hava Yolları'nın ortağı olduğu SunExpress’e yeni satın aldığı Boeing 737-800 uçakları için en güncel kokpit teknolojilerini temin etmek üzere anlaşma imzaladı.

Honeywell, SunExpress’e IntuVue 3-D Hava Radarı ve SmartTraffic Trafik İkaz ve Çarpışma Önleme Sistemi dahil olmak üzere kokpit elektronik sistemleri sağlayacak. SunExpress bu teknolojiler sayesinde operasyonel verimliliği artırabilecek ve sektörde şu anda yürürlükte olan ve gelecekte uygulanabilecek güvenlik düzenlemeleriyle uyumunu devam ettirebilecek.

Bu anlaşmayla SunExpress’in yeni Boeing 737 uçaklarını sektörde mevcut olan en ileri ve kabiliyeti en yüksek elektronik teknolojileriyle donatabileceğini söyleyen Honeywell Aerospace EMEAI (Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Hindistan) Bölgesi, Havayolları bölümü Başkan Yardımcısı Aileen McDowall, SunExpress’in bir yandan maliyetleri azaltırken diğer yandan yolcu güvenliği ve konforunu maksimize etmek amacıyla Honeywell’in elektronik teknolojilerine yatırım yapan en son başarılı düşük maliyetli havayolu şirketi olduğunu söylüyor.

2015 yılında Honeywell kokpit avyonik ürünleri için yüksek bir talep aldı. IndiGo ve Southwest Airlines gibi diğer düşük maliyetli havayolu operatörleri, yeni uçak filolarında güvenlik ve verimlilik teknolojilerini kullanmak üzere Honeywell’i tercih etti.

Honeywell Kokpit Teknolojisi

SunExpress’in yeni Boeing 737 filosunda kullanılacak Honeywell kokpit teknolojisi şunları içerecek:

• Quantum Line İletişim ve Navigasyon Sensörleri Honeywell’in kanıtlanmış iletişim ve seyrüsefer telsizlerinden oluşan ürünlerdir. Bu ürünler, ağırlığı azaltıp güvenilirliği artırmakla birlikte dijital işleme teknolojisi, tamamen yeni çok yüksek frekanslı veri telsizi ve firmanın yeni nesil entegre multimod alıcısıyla Honeywell’in en güncel radyo altimetresini temsil ediyor.

• IntuVue RDR-4000 3-D Hava Radarı 60 deniz miline kadar türbülansı tespit eden, dolu ve yıldırım gibi hava olaylarını tahmin eden ve rota üzeri ve rota dışı hava durumu arasında ayrım yaparak görüntüleyen, kara ve deniz üzerinden 3 boyutlu küresel hava durumu verilerini sunan ilk ve tek otomatik ticari hava radarıdır. IntuVue, pilotlara hava durumu hakkında daha kısa süre içerisinde daha doğru ve bütüncül bir fikir veriyor ve böylelikle pilotlar güvenliği, yolcu konforunu ve yakıt verimliliğini artırmak için trübülans önleme kararlarını daha hızlı alabiliyor.

• SmartTraffic (Trafik İkaz ve Çarpışma Önleme Sistemi), sektörün en uzun menzilli denetim kabiliyetini ve ayrıca Otomatik Bağımlı Gözetim- Yayın (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast) (ADS-B) fonksiyonun sağlıyor. ADS-B işleviyle birleştirilen SmartTraffic sistemi, pilotlara başka bir örneği olmayan trafik bilgisi erişimi sunan ileri düzey karma bir sistemdir. En son Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration (FAA)) düzenlemesinin 7.1 sayılı değişikliğinde öngörülen gerekliliklerle uyumlu olan bu sistem, güvenliği artırıyor ve pilotların potansiyel hava trafiği çarpışmalarına vereceği yanıtı iyileştiriyor. SmartTraffic sistemi, FAA’nın Yeni Nesil gerekliliklerini karşılamak üzere Honeywell’in yeni nesil transponderini içeriyor.

• Mode S Transponder hız ve konum bilgilerini diğer uçaklara ve hava trafiği kontrolörlerine yayınlar ve dünya genelindeki tüm mevcut ve öngörülen ADS-B gerekleriyle uyumludur.

• Uçuş Verileri ve Kokpit Ses Kayıt Cihazları, uçağın en son uçuşundan zorunlu ses ve veri bilgilerini kaydediyor. Bu cihazlar, Honeywell’in beşinci nesil özgün Uçuş Verileri Kayıt Cihazı ve Kokpit Ses Kayıt Cihazını oluşturuyor.

• Uçuş Verisi Elde Etme ve Yönetim sistemi (FDAMS), zorunlu olan Dijital Uçuş Verisi Alma Ünitesine ait veri tabanı fonksiyonlarını, yeniden yapılandırılabilir Havacılık Elektroniği Kontrol ve Yönetim Sistemi kabiliyetleriyle birleştiriyor. Başlıca işlevler arasında, Dijital Uçuş Verisi Alma, PC-Kart Veri Kaydı, Uçak Durum İzleme ve Raporlama ve Kablosuz Veri İndirme özellikleri yer alıyor. FDAMS sisteminin uçakta veri işleme kabiliyeti, olay tespiti ve raporlaması için uçak verilerine gerçek zamanlı erişim imkanı tanıyor.

• Uçak İletişim Adresleme ve Raporlama Sistemi, ticari havayolu şirketleri için Havayolu Operasyonel İletişim ve hava trafiği kontrol mesajları gibi hayati bilgilere yönelik küresel iletişim için gerekli hava-kara veri bağlantısı.

Bu haber toplam 2865 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim