• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Onur Air'dan Çin hamlesi

Onur Air'dan Çin hamlesi
Onur Havayolları uzak doğuya göz dikti. Bir süredir sessiz sedasız Çin pazarını araştıran Onur Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun, Çongçing yerel yönetimi ile anlaştıklarını açıkladı.

Onur Havayolları, Çin pazarında söz sahibi olmak için kolları sıvadı. Sessiz sedasız sürdürülen görüşmeler resmiyete döküldü. Uzakdoğu pazarına göz diken Onur Air, bir yandan geniş gövdeli uçakları filosuna getirmek için filo genişletme çalışmalarına devam ederken diğer yandan da uçuş noktaları için girişimlerini sürdürüyor.

Çin’in Çongçing bölgesine uçmak için yerel yönetim ile anlaşan Onur Havayolları, yerel yönetim ile haftanın her günü uçmak üzere anlaşmaya vardı. 2016 yılından itibaren planlanan uçuşlar için protokol imzalanırken, Çin ile Türkiye arasında frekans artırımı için de görüşmeler hız kazandı.

Çin’in frekans artırımı için ayak diretmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmesinin ardından konu Erdoğan’ı Çin ziyareti sırasında gündeme getirilmesi kararlaştırıldı.

Çongçing bölgesine uçmak isteyen Onur Havayolları’nın girişiminden haberdar olan Recep Tayyip Erdoğan, Çin seyahati sırasında heyette yer alması için Teoman Tosun da davet edildi.

Yapılan görüşmeler sırasında 8 frekans daha artırılması için Kasım ayında Antalya’da yapılacak olan G20 zirvesine kadar sonuç alınması kararlaştırıldı.

Frekans artırımı için hem dışişleri hem de ulaştırma bakanlığının çalışma yürüteceği kaydedilirken, frekans artırımı gerçekleşmesi halinde Onur Air, uzun mesafeli uçuş yapan ilk özel şirket olacak.

Onur Havayolları Genel Müdürü Teoman Tosun’un konuyla ilgili olarak “Çin çok büyük bir ülke. Hem ticari kapasitesi hem de turizm potansiyeli olarak mutlaka girmemiz gereken bir pazar” şeklinde konuştu.

Onur Air geçtiğimiz hafta 6 adet Airbus 330 tipi uçak alacağını duyurmuştu. Uçakların iki tanesi bu hafta filoya katılacak.

Kaynak: Airporthaber

Bu haber toplam 2362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim