• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Anadolu OSB'den 75 bin kişiye istihdam

Anadolu OSB'den 75 bin kişiye istihdam
Anadolu OSB tamamlandığında, 300 fabrikada 15 bin ile 75 bin kişi arasında istihdam sağlanacak.

Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tamamlandığında, 300 fabrikada 15 bin ile 75 bin kişi arasında istihdam sağlanacağını bildirdi.OSBDER'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tuncay, Çankaya Üniversitesi tarafından düzenlenen ve OSBDER'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kariyer Günleri etkinliğinde başarı hikayesini üniversite öğrencileriyle paylaştı.

Öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere iş hayatına ilişkin bilgiler veren Tuncay, "17 yıl önce sıfır sermaye ile başlayan Anadolu OSB hayalinin, bugün yaklaşık 235 milyon dolarlık bir proje haline dönüştüğünü" belirterek, elektrik, su, doğal gaz, haberleşme ve ulaşım gibi altyapı yatırımlarının tamamlanmasından sonra cazip bir yatırım yeri haline gelen Anadolu OSB'de üretime başlayan fabrikaların istihdam yarattığını ve birçok fabrika inşaatının da hızla devam ettiğini ifade etti.

Tuncay, Türkiye'de üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini artırmanın yolunun planlı sanayileşmeden geçtiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Makina sanayi, elektrik sanayi, metal sanayi ve sağlık hizmetleri sektörlerinde faaliyet gösteren yatırımcılardan oluşan Anadolu OSB tamamlandığında, 300 fabrikada 15 bin ile 75 bin kişi arasında istihdam sağlanacak. Şimdi bu hayalin gerçekleşmeye başladığını görmek, genç nesillere istihdam yaratarak insanları mutlu edebilmek tarifsiz bir gurur kaynağıdır. Gelecek nesillere hizmet etmenin yanı sıra geçmişimizi de unutmadık ve Anadolu OSB'deki ağaçlandırma alanına diktiğimiz 1764 badem ağacı ve yaptırdığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı ile Çanakkale Savaşlarında şehit olan 1764 Ankaralı şehidimizin isimlerini ölümsüzleştirdik. Ayrıca bölgemizdeki 5 ana caddeye, Gelibolu, Dumlupınar, Sakarya, 30 Ağustos ve 29 Ekim Caddeleri isimlerini verdik."

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 2341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim