• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Doğuş Oto, komşuya Thermo King'i satacak

Doğuş Oto, komşuya Thermo King'i satacak
Thermo King Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Gibson, Türkiye'nin sınır ülkelerinden birine Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde satış yapacaklarını açıkladı.
Thermo King Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Dwight Gibson, Türkiye'nin sınır ülkelerinden birine Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde satış yapmaya başlayacaklarını, bu modelden başarılı sonuç almaları durumunda da Türkiye'de fabrika kurmayı düşündüklerini söyledi. Soğuk zincir taşımacılığının önemli ekipmanlarından soğutucu ünitelerinde geniş ürün yelpazesine sahip Thermo King, İrlanda’nın Galway kentindeki fabrikasında, Türk basınını ağırladı. Gibson,Türkiye’nin coğrafi konumu nedeniyle çok önemli pazarlarından biri olduğunu belirterek, "2008 yılından bu yana Doğuş Otomotiv ile birlikteliğimiz bize Türkiye’de pazar liderliğini getirdi. Bu başarılı çalışmanın verdiği güç ve motivasyonla Doğuş Otomotiv'in sorumluluk alanını genişletmeyi planlıyoruz" dedi. Yakın zamanda ayrıntıları açıklayacaklarını ifade eden Gibson, Türkiye'nin sınır komşularından birine Türkiye üzerinden satış yapacaklarını söyledi. Gibson "Aynı zamanda Türkiye büyüme potansiyeli ve fırsatları ile çok cazip bir pazar. Thermo King olarak aynı kalitede ürünler olacaksa ve Türkiye’deki büyümemiz devam ederse burada bir yatırım düşünebiliriz" diye konuştu. 
 
'Tek rakibimiz 2. el ürünlerimiz' 
 
Soğutucu üniteleri pazarını değerlendiren Doğuş Otomotiv Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin de şunları söyledi: "Yüzde 80’e varan pazar payımızla lideriz. Şu an için tek rakibimiz markamızın ikinci el üniteleri diyebiliriz. Güneydoğu sınırımızdaki gelişmeler, bu bölgeye satışları etkilese de lojistik firmalarımız Rusya, Avrupa gibi alternatif pazarlara yönelerek istikrarın devamını sağladı.” Soğutucu ünitelerin soğuk zincir taşımacılığının görünmez kahramanı olduğunu anlatan Eksin, "Türkiye, bölgesinde en büyük yaş sebze ve meyve üreticilerinden. Ancak ne yazık ki ortalama 45 milyon tona ulaşan toplam üretimin yaklaşık 10 milyon tonu sağlıksız taşınma nedeniyle kayboluyor. Bunun maddi değeri ise çok büyük” diye konuştu.
 
'Pazar 5 yılda 4 kat büyüyebilir' 
 
Doğuş Otomotiv Thermo King Marka Müdürü Suna Türk, dondurulmuş gıdalara talebin artması, küreselleşme sonucu daha çok türde ürünün tedarik edilip tüketilebilmesi, ilaç sanayisindeki teknolojik gelişmelerin daha çok noktaya ulaşması ve bunlara artan talep sonucu soğuk zincir lojistiğinin öneminin arttığını söyledi. Türk, “Dondurulmuş gıdaların taşınması, depolanması, dağıtımı ve perakende satış reyonlarında muhafazasını düzenleyen tebliğin de yayınlanmasıyla 5 yılda pazarın en az 4 katına çıkacağına inanıyoruz” dedi.
Bu haber toplam 3002 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim