• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Kargoda kredi dönemi!

Kargoda kredi dönemi!
Kargo sektöründe bir ilki gerçekleşti ve kargoda artık kredili dönem başladı. Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ümit Değer konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kargo sektöründe bir ilki gerçekleştirerek kredili ödeme sistemine geçtikleri bilgisini veren Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ümit Değer, “Yani şirket yahut birey kendine kargo paketi satın alacak ve onu her kargo gönderdiğinde kullanabilecek. Yıllık kargo ihtiyaçları daha kontrollü olacak, fazla gönderim yapan şirket indirim elde edecek” dedi.

Kargo sektöründe bir firma ilk defa kredili ödeme sistemine geçiyor. Uygulanmaya başlayan Kredili kargonun daha ucuz ve hızlı bir sistem olduğuna dikkat çeken Sürat Kargo Genel Müdür Yardımcısı Ümit Değer, kredili kargo ile yıllık kargo ihtiyaçlarının daha kontrollü bir şekilde gerçekleşeceğini belirtti. Ön ödemeli kargo paketleriyle fazla gönderim yapan şirketlere ve bireysel müşterilere indirimler ve avantajlar sunduklarını ifade eden Değer şöyle konuştu: “Bu sayede önceden olan ihracatı ön ödeme yoluyla kendinize kargo paketi satın alıp onu her kargo gönderdiğiniz sürece oradan kendi hesabınıza para ödeyerek ödeme yapmayı planlamış oluyorsunuz.”

Siteye girip telefon ve fatura bilgilerinizi yazarak ödeme seçeneklerinden herhangi birini alıp bankalardan taksitle ödeme imkânıyla bu ödemenizi yapabileceğinizi anlatan Değer, “Gönderinizi 1 hafta içerisinde de yapabilirsiniz ama isterseniz taksitle de yapabilirsiniz. Göndereceğiniz ürünleri kaça göndereceğinizi biliyorsunuz hem de satın alırken kazanmış oluyorsunuz.”

Bugün TV’de Üç Nokta programına konuk olan Değer, kredili kargoyla ürününüzün kaça faturayla ödeneceğini, gönderinizin ne kadar rakam düştüğünü, hesabınızda ne kadarın kaldığını görebileceğiniz şeffaf bir platform oluşturduklarını söyledi. Avrupa Birliği’nde kişi başı kargo ücreti 100-200 Euro civarındayken Türkiye’de bu oranın 12 Euro olduğunu söyleyen Değer, kargo gönderiminin bizde çok düşük olduğunu belirterek, yeni çıkarılan yasalarla taşıma sektörünün daha da darbe alacağını söyledi. Sektörde daha önceden var olan yasanın; bir araç öz malınız varsa onun karşılığında 10 tane araç kiralama hakkınız olduğunu ve bunun bir anda 4 araç öz mal sınırına çekildiğini belirten Değer, bir anda öz malını yüzde 300 artırmanın söz konusu olduğunu ifade etti.

Son çıkan Evrensel Posta Yasası’ndan da bahseden Değer, bu yasayla PTT’nin bütün kargo şirketlerinin yüzde 2’sine ortak olduğuna dikkat çekti. Değer, “Denetleyici olan kuruma sizin altyapı hizmetinizi desteklemesi adına cironuzun 2,35’ini veriyorsunuz. Bilişim kurumuna ödemeniz gereken bir ücret. Özel sektörün sermayesine sermaye koymadan ortak olunuyor. Bunun karşılığında hizmetini kapatacak yaklaşımı da yok. Ben bu parayı aldım senin müşterilerinin bir kısmını ben taşıyacağım. Şu anda yüzde 18 KDV vardı. 2,35 oldu. Uluslararası taşımacılarda ödüyor.” dedi.

ÇEVRECİ POŞET KULLANIYORUZ

Çevreye önem veren bir kargo şirketi olduklarını vurgulayan Değer, taşımacılıkta çok kullanılan ambalaj malzemesinin çevreye plastik geri dönüşüm sağladığını ifade etti. Çevreye en çok verilen zararın dönüşümü mümkün olmayan tek kullanımlık poşetler olduğunu söyleyen Değer, 2012’den bu yana çevreye duyarlı çözünürlük özelliği olan poşetler geliştirerek çöp atık maddelerinin içerisinde gittiği zaman orada kendi kendine doğaya karışabilen imha haline gelebilecek poşet geliştirdiklerini kaydederek, bu poşetin diğer poşetlere göre yüzde 10’luk bir maliyeti olduğu bilgisini verdi.

Bu haber toplam 3293 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim