• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Goodyear Lojistik Sempozyumu'nda

Goodyear Lojistik Sempozyumu'nda
Karayolu taşımacıları ve uzmanlar, yakıt tasarrufu ve çevrecilik için ortak çözümleri tartıştı.

 Goodyear'ın Brüksel'de gerçekleştirdiği Lojistik Sempozyumu'nda, yakıt tasarrufu ve çevrenin korunmasına yönelik olarak, düşük yuvarlanma dirençli lastik kullanımı, sürücülerin eğitimi ve aerodinamik destek kullanımı dahil olmak üzere pek çok konu masaya yatırıldı.

Dünyada 110 yılı aşkın süredir en büyük lastik üreticileri arasında yer alan Goodyear'ın, artan yakıt fiyatlarının lojistik şirketleri üzerindeki etkilerinin tartışılması amacıyla düzenlediği sempozyumunda çevre dostu taşıma için gerekli önlemler tartışıldı.

Goodyear, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen sempozyumda, ticari karayolu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yakıt verimliliğinin artırılmasına yardımcı olmak amacıyla şirketleri bir araya getirerek çözüm önerileri sundu.

Aralarında Avrupa Karayolu Taşımacıları Birliği (UETR) Genel Sekreteri Marco Digioia, Belçika menşeli nakliye şirketi NinaTrans'ın Yönetim Kurulu Direktörü Benny Smets ve Delft University of Technology'de Araştırma Görevlisi Gandert Van Raemdonck'un da aralarında bulunduğu 70'e yakın devlet ve özel sektör temsilcisinin katıldığı lojistik sektörüne yönelik "Yakıt Tüketiminin Azaltılması İçin En İyi Uygulamalar" temalı panelde, aerodinamik cihazlardan, yeni araç uzunluğu düzenlemelerine, teşviklerden, eğitimlere uzanan pek çok konu masaya yatırıldı. Yakıt tasarrufu sağlanması ve CO2 salınımının azaltılabilmesi amacıyla geliştirilen düşük yuvarlanma dirençli lastik teknolojilerinin uzun vadedeki önemine dikkat çekildi.

Yakıt tasarrufu ve çevre için karayolu taşımacılığında eğitim şart…

Avrupa Karayolu Taşımacıları Birliği (UETR) Genel Sekreteri Marco Digiola lojistikte yakıt tüketimin azaltılması amacıyla, aerodinamik eklemelerin kullanımı, yol altyapı iyileştirmeleri, eğitim ve araç lastiklerinde yapılacak optimizasyonun önemine dikkat çekerken, Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren nakliye şirketlerinin büyük bir kısmının on veya daha az personel çalıştırdığını belirtti. Digioia, bu küçük operatörlerin, araçlarda yapılacak yakıt tasarrufu ve CO2 salınımı azaltımına yönelik iyileştirmeler konusunda yeterli eğitim ve maddi imkana sahip olmadığının, bu nedenle de yapılacak teşviklerin önemli olduğunun altını çizdi.

Panelde söz alan konuşmacılar yakıt tüketiminin azaltılmasında farklı önlemlerin birleştirilmesinin kilit faktör olduğu konusunda hemfikir olurken, geliştirilecek konular arasında araç takip sistemleri, yerleşik iletişim ekipmanları, aerodinamik destek, motor yönetim modifikasyonları ve düşük yuvarlanma dirençli lastiklerin kullanılması sayıldı.

Çevre dostu sürüş eğitimleriyle sürücü performanslarının artırılması, araç yüklemesi ve lastik teknolojilerinin, düşük hızlı ve uzun mesafeli operasyonlarda iyileştirme yapılacak kilit alanlar olarak öne çıktığı belirtilirken, bir lojistik firması için toplam işletim maliyetinin %30'unun yakıt olduğu ve araçlardaki toplam güç kaybının %40'ının aerodinamik sürtünmeden kaynaklandığı açıklandı. Römorklara yan kanat takılması sonrasında yapılan testler, yakıt tüketiminin 100 km'de %5, aerodinamik kuyruk takılması sonrasında ise 100 km'de %6 oranında azaldığını göstermiştir.

Goodyear Avrupa Ticari İş Birimi Başkan Yardımcısı Rzonzef: Tasarruf için düşük yuvarlanma dirençli araç lastikleri kullanılmalı...

Goodyear Avrupa Ticari İş Birimi Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef yaptığı açıklamada "Karayolu taşımacılığı operatörleri için yakıt tasarrufunda düşük yuvarlanma dirençli lastik kullanımı büyük önem taşıyor. Yakıt tasarrufunun sağlanması ve CO2 salınımının azaltılmasında uygun araç lastikleri kullanılmalıdır. Goodyear'ın gerçekleştirdiği sempozyumda varılan sonuçlar, araçlarda kullanılan lastiklerin kilit rolünü vurguladı" diyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1251 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim