• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

İstanbul trafiğine Tek-çift plaka formülü

İstanbul trafiğine Tek-çift plaka formülü
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul trafiğine getirilecek yeni düzenlemeleri anlattı.

Belli günler, plaka numarasının son hanesi tek, belli günler de çift olanların trafiğe çıkışına izin verilecek. Şehir merkezine girişler de Londra gibi ücretli olacak. Otopark fiyatları çok yükseğe çekilecek.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsünün bakıma alınmasıyla birlikte İstanbul'un trafik problemi yeniden tartışılmaya başlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım giderek artan İstanbul'un trafiğinin çözüme kavuşturulması için ABD ve İngiltere benzeri tedbirlerin alınabileceğini bildirdi.

Bakan Yıldırım Türk Telekom'un Ahlatlıbel Tesisleri'nde basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. İstanbulluların merakla beklediği Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım, "Çalışmaların yüzde 60'ı tamamlandı. Yüzde 40'ı da 30 Ağustos'a kadar tamamlanacak" dedi. Boğaziçi Köprüsü'nün de önümüzdeki sene bakıma alınacağını ifade eden Bakan Yıldırım, çalışmaların ağırlıklı kısmının yaz aylarından yapılacağını ancak FSM köprüsündeki aksaklıkların birinci köprüde yaşanmayacağını dile getirdi. Şu anda FSM'de bakımdan kaynaklanan trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla deniz ulaşımının da devreye sokulduğunu hatırlatan Yıldırım beklenenin aksine trafiğin hafifletilemediğini kaydetti. ABD ve İngiltere gibi dünyanın kalabalık ülkelerinin başkentlerinde trafik sorunu çözmek amacıyla alınan tedbirlerden bahseden Bakan Yıldırım, İstanbul'da da bu tür kısıtlamaların olabileceğine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Mesela tek çift diye plaka uygulamasına gidilebilir, metropollere giriş yasağı konulabilir. Ya da çok yüksek ücretli park uygulamasına geçilerek buralara giriş-çıkış azaltılabilir. Marmaray, 3. köprü ve raylı sistemlerin devreye girmesiyle trafik hafifler ama çözülmez." Yıldırım, 3. Havalimanı ile ilgili olarak da bu ay ihale ilanına çıkıp gerekli adımları atacaklarını bildirdi. Havalimanının yerinin belli olduğunu söyleyen Yıldırım, "İstanbul'un kuzeyinde, Avrupa yakasında Karadeniz'e yakın yerlerde. Yüzde 80'i kamu arazisi. Kalan %20 için kamulaştırma başladı" dedi.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1398 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim