• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Samsun’da “ilk” Ralli heyecanı başlıyor

Samsun’da “ilk” Ralli heyecanı başlıyor
25-26 Ağustos tarihlerinde Samsun’da organize edilecek “ilk” ulusal ralli organizasyonu olan 39.Hitit Rallisi’nin, hem katılım hem de izleyici açısından rekor kırması bekleniyor.

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. ayağı olan 39.Hitit Rallisi, 25-26 Ağustos tarihlerinde Samsun’da düzenleniyor. Kısa adı ANOK olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından, Samsun Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS), Grand De Luxe Amisos Otel, Samsun Valiliği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi katkıları ile organize edilen yarışın hem katılım hem de izleyici açısından rekor kırması bekleniyor.

Ulu önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’nin ilk meşalesini yakmak üzere Samsun’a ayak bastığı ilk nokta olan ve Tütün İskelesi’nde yer alan Kurtuluş Yolu rallinin sembolik startına ev sahipliği yapacak. Atatürk ve 18 arkadaşını temsilen süs havuzları, seramik rölyefler ve temsili Bandırma Vapuru bulunan bu tarihi alanda 25 Ağustos Cumartesi günü 13:00’da ilk otomobile verilecek sembolik start ile 39. Hitit Rallisi heyecanı başlamış olacak.

Ekipler; sembolik startın ardından Demirci, Akgöl, Yeralan etaplarını geçerek, saat 16.27’den itibaren SOYS Özel Seyirci etabında kozlarını paylaşacaklar. Otomobil seveler, şehir merkezinde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü karşısındaki dolgu toprak alan üzerinde oluşturulan 2,30 km. uzunluğundaki seyirci özel etabında pilotların gerçek performanslarını yakından izleme şansı bulacaklar.

Servis alanı olarak şehir merkezinde yer alan Batıpark Otoparkı’nın kullanılacağı büyük organizasyonda ilk gün saat 17:37’den itibaren bu noktada son bulacak. 26 Ağustos Pazar sabahı saat 09.30’dan itibaren yeniden direksiyon başına geçecek olan ekipler; Demirci, Akgöl, Yeralan etaplarını ikişer kez geçtikten sonra saat 17:00’den itibaren yine Kurtuluş Yolu’ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için hem rakipleri hem de saniyelerle mücadele edecekler.

Son yıllardaki en çekişmeli sezonunu geçiren Türkiye Ralli Şampiyonası’nda Hitit Rallisi öncesinde Castrol Ford Team Türkiye ekibinden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisinin liderliği devam ederken, Pegasus Racing’den İtalyan Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ikinci, Team 47 Motorsports’tan Volkan Işık-Vedat Bostancı üçüncü, Bonus Parkur Racing’den Ercan Kazaz-Emire Cantürk dördüncü ve Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever beşinci sırada yer alıyor. Büyük çekişmeye sahne olan takımlar birinciliği de Castrol Ford Team Türkiye, Pegasus Racing ve Team 47 Motorsports sıralaması ile devam ediyor.

ANOK Yönetim Kurulu Başkanı Meriç Demiralp organizasyon öncesi “Bir buçuk yıla yakın bir süredir Samsun’da Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağını organize etmek için çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Ancak son bir ayda yaşanan ve üzücü sonuçlara neden olan doğal afetler yarış ile ilgili hazırlıklarımızı da olumsuz yönde etkiledi. Çok tecrübeli ve özverili bir kadro ile çalışıyor olmanın avantajı ile yarışma parkurunda oluşan hasarların hepsinin üstesinden gelerek sporcular, seyirciler ve basın mensupları için çok keyifli bir o kadar da rekabetçi bir ralli hazırladık. Otomobil sporlarının yayılması ve yaygınlaşması noktasında önemli bir adım olduğuna inandığımız 39. Hitit Rallisi’ne, tüm otomobil sporları tutkunlarını 25–26 Ağustos tarihlerinde Karadeniz’in incisi Samsun’a bekliyoruz ” açıklaması ile organizasyona destek olan ve görev alan herkese teşekkür etti.

1.20120813172654.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1627 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim