• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Trafikte 3,5 milyon bomba dolaşıyor

Trafikte 3,5 milyon bomba dolaşıyor
Araç muayene istasyonu TÜVTÜRK Türkiye’deki tüm araçların muayenelerinden sorumlu. Trafik kazalarında Avrupa’da birinci olan ülkemiz için bu muayeneler büyük önem taşıyor.

Trafikte 3,5 milyon bomba dolaşıyor

Araç muayene istasyonu TÜVTÜRK Türkiye’deki tüm araçların muayenelerinden sorumlu. Trafik kazalarında Avrupa’da birinci olan ülkemiz için bu muayeneler büyük önem taşıyor.TÜVTÜRK yetkilileri halen 3,5 milyon aracın muayenesiz dolaştığının altını çiziyor. İşte çarpıcı rakamlarla TÜVTÜRK çalışmaları.

TÜVTÜRK iş geliştirme müdürü Koray Özcan ile yaptığımız görüşme sonucunda Türkiye’deki araçların muayene rakamlarında çarpıcı sonuçlara tanık olduk. İşte Özcan’ın açıklamaları: “TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları’nda hizmete başladığı 11 Ocak 2008 tarihinden 31 Temmuz 2012 tarihine kadar 21 milyon 350 bin adet periyodik muayene yaptık. 2012 yılı ilk 7 ayında 3.7 milyon adet araç muayenesi, 1 milyon 134 bin adet Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü gerçekleştirilmiştir. Mayıs itibariyle TÜVTURK tahminlerine göre net olarak 2.3 milyon araç, muayeneye gelmeleri gerekirken, bir kere bile istasyonlarımıza gelmemiştir. (Biz kayıtta olmasına rağmen fiiliyatta olmadığını varsaydığını düşündüğümüz 1.1 milyon aracı göz ardı ederek bu rakamı hesaplıyoruz). Daha önce en az bir kere gelmiş olmakla birlikte sonrasında muayene tarihini geçiren araç sayısı ise 1.2 milyon’dur. Yani toplam 3.5 milyon araç şu anda muayenesiz olarak trafiktedir. Net araç parkına göre oranı %23’dür. Yani yaklaşık her 4 araçtan 1’i muayenesizdir. Muayene oranlarının en düşük olduğu araç cinsleri traktör ve motosiklerdir.”

Motosikletler için şehir merkezlerinde araç muayene istasyonu açılması projesi

Yaptırılan araştırmalar sonucunda özellikle motosiklet sürücülerinin istasyonlara ulaşımlarında sorun yaşadıklarını tespit edilmiş. TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve TÜVTURK araç güvenliği ile ilgili çok önemli bir unsur olan araç muayenesi hizmetini motosiklet sürücülerinin ayağına götürmeyi amaçlamış ve ilk uygulamayı İstanbul’da hayata geçirmeyi planlamışlar. İlk iki istasyon Kızıltoprak / Anadolu Yakası ve Atatürk Oto Sanayi Sitesi-Maslak / Avrupa Yakası olmak üzere açıldı. Şu anda girişlerin %40-50 arası ilk defa gelenlerden oluşmaktadır. Her biri 80’er metrekare olan istasyonlarda aynı anda birden fazla muayene yapılabilmektedir.

Hatırlatma Sistemi

Hem araç muayene süresi geçen araç sahiplerini hem de yakın zamanda muayene süresi dolacak olan araç sahiplerini, TÜVTURK tek tek arayarak muayeneye davet ediyor. Aylık olarak 2 milyona yakın araç sahibini arayarak muayeneye davet ediliyor. Bunların 600-700 bin civarı, bir ay sonra muayenesi dolacak olanlardan oluşuyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim