• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TNT Ekspres kuryeleri ödüllendirdi

TNT Ekspres kuryeleri ödüllendirdi
TNT Ekspres’in yürüttüğü “Sürücü Ödüllendirme Sistemi” kapsamında çevreci ve güvenli sürüş kriterlerini yerine getiren kuryeler, hediye çeki ile ödüllendirildi.

TNT Ekspres’in yürüttüğü “Sürücü Ödüllendirme Sistemi” kapsamında çevreci ve güvenli sürüş kriterlerini yerine getiren kuryeler, hediye çeki ile ödüllendirildi. Sürücülere ödül kazandıran kriterlerin başında tasarruflu yakıt tüketimi yer alıyor. Puan kaybettiren kriterler arasında ise araçta kaza tespit tutanağı bulunmaması, trafik kuralı ihlali ve müşteri şikâyetleri bulunuyor.

TNT Ekspres, araç kullanan tüm personelinin Çevreci ve Güvenli Sürüşü benimsemiş birer sürücü olmaları için 2010 yılından beri ''Sürücü Ödüllendirme Sistemi”ni yürütüyor. Program kapsamında tüm Türkiye'deki kuryeler değerlendirmeye alınıyor. Çevreci ve güvenli sürüşle ilgili belirlenen kriterleri başarı ile yerine getiren kuryeler, her çeyrek sonunda ödüllendiriliyor.

Sürücü Ödüllendirme Sistemi kapsamında 2012 yılının ilk yarısında en çevreci ve en güvenli araç kullanan toplam 6 kurye hediye çeki ile ödüllendirildi. Ödül kazanan kuryeler arasında İstanbul’dan Erkan Baltacı, Mehmet Berber, Fazlı Asan; Bursa’dan Turgut Mutlu ve Hüseyin Esen ile İzmir’den Erdem Nakışçı yer alıyor. Ödüllendirilen sürücülerin puanları şöyle belirleniyor: Sürücünün satın aldığı yakıt toplamına ve GPS’den gelen km hesabına göre ortalama yakıt tüketim miktarı hesaplanır. Alınan sonuçlar, her aracın ortalama katalog değeri ile karşılaştırılarak hedeflenen tüketim değeri belirleniyor. Gerçekleşen yakıt tüketimi hedefe en yakın olan sürücüler artı puan kazanıyor. Araçta kaza tespit tutanağı bulunmaması, trafik kuralı ihlali ve müşteri şikâyetleri gibi durumlarsa sürücüye puan kaybettiren nedenler arasında yer alıyor. 

TNT Ekspres’ten sürücülere çevreci ve güvenli sürüş önerileri

TNT Ekspres, çevreci ve güvenli sürüş için sürücülerin puanlarını yükseltecek bir takım önerilerde de bulunuyor. Bu önerilerden bazıları şöyle:

Akan trafikte trafiğin sıkışacağını fark ettiğinizde ya da ilerideki trafik lambasının kırmızı yandığını gördüğünüzde ayağınızı gazdan çekin, araç mevcut hızı ile sıkışıklığa kadar ilerleyecektir.

Yokuştan inerken ayağınızı gazdan kesin, aracı boşa almadan, vitesle ve kendi kütle ağırlığı ile ilerlemesini sağlayın.

Vites değişikliklerinizi yüksek veya düşük devirlerde değil, aracın katalogunda belirtilen devirlerde yapın.

Lastik havalarınızı en fazla 10 günde bir kontrol ettirin. Zira düşük ya da yüksek lastik basınçları fazladan yakıt harcamanıza yol açar.

TNT Hakkında

TNT, dünya çapında şirketlere ve tüketicilere ekspres gönderileri için çok geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. TNT, 200’den fazla ülkede yaklaşık 83,000 çalışanıyla faaliyet gösteriyor ve haftada 4,7 milyon doküman, paket ve kargo taşıyor. TNT Express, 30,000 kara aracı, 50 uçağı ve 2600 operasyon merkezi ile Avrupa, Çin, Güney Amerika, Asya Pasifik ve Orta Doğu’da hava ve karayolu ağları ile operasyonlarını gerçekleştiriyor. Şirket 2010 yılında 7,053 milyar Euro ciro yaptı. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı’yla işbirliği yapan TNT, dünya çapında açlık ve çevre kirliliğine karşı mücadeleye katkıda bulunuyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan bütün şirketler arasında 2010 yılında en yüksek puanı yine TNT’nin alması çalışmalarının takdir edildiğine dair bir gösterge oluşturuyor. TNT hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen internet sitesini ziyaret edin.

1.20120821215328.jpg

2.20120821215340.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1019 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim