• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Tatilcilerin geri dönüş çilesi başladı

Tatilcilerin geri dönüş çilesi başladı
Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz yörelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşleri başladı.

Çanakkale'de uzun kuyruk

Çanakkale Boğazı'nı kullanarak İstanbul ve Trakya yönüne giden tatilciler, Çanakkale ve Lapseki iskelelerinde yoğunluk oluşturdu.

Bayram tatilini Ege ve Akdeniz yörelerindeki tatil merkezlerinde geçirip, bayramın son gününde dönüşe geçen tatilcilerin araçları, zaman zaman iskelelerde uzun kuyruklar oluşturdu. Araç yoğunluğu nedeniyle şehir merkezindeki trafikte de aksamalar yaşandı.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle, Çanakkale-Eceabat ve Gelibolu-Lapseki arasında yolcu ve araç taşıyan feribotlar, yoğunluğu eritebilmek amacıyla sefer saatini beklemeden dolduğunda hareket ediyor.

Yetkililer, Çanakkale ile Eceabat arasında 5, Gelibolu ve Lapseki arasında da 5 olmak üzere toplam 10 feribotun aralıksız çalıştığını bildirdi.

Topçular Feribot İskelesi'nden 12 bin araç geçti

Ramazan Bayramı tatilini Ege ve Akdeniz yörelerinde geçiren tatilcilerin geri dönüşleri başladı.

Tatilin son gününde Topçular-Eskihisar arasında deniz ulaşımını sağlayan feribot iskelesinde yoğunluk dolayısıyla araç kuyrukları oluştu. Tatillerini Ege ve Akdeniz'de geçiren tatilciler sabah saatlerinden itibaren Yalova'da bulunan Topçular Feribot İskelesi'ne gelirken, İDO tarafından yoğunluk nedeniyle feribot sayıları arttırıldı.

Normal dönemlerde 8 olan feribot sayısı dönüş yoğunluğu nedeniyle 16'ya çıkartılınca, geçmiş yıllarda yaşanan kilometrelerce uzunluktaki kuyruklar bu yıl yaşanmadı.

Yetkililer, bayramın ikinci gününde 8 bin aracın Eskihisar'a geçtiğini, bugün ise bu sayının 12 bini bulduğunu belirterek ''Gün boyunca bu sayının 25 bini bulmasını bekliyoruz. Ancak bu yoğunluğu hesaba katarak feribot sayısını artırdık. Araçlar çok fazla beklemeden vapura biniyor. Zaman zaman köprüde kuyruk oluyor ancak vapur sırasında çok uzun beklenmiyor'' diye konuştu.

Vatandaşlar ise iskeleye geçişi sağlayan köprüde zaman zaman kuyruk oluştuğunu belirttiler.

TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde iki şerit de İstanbul istikametine açıldı

Ramazan Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin, arife günü özellikle İzmit-Gebze arasında trafiğin kilitlenmesine yol açan yoğunluğu nedeniyle, TEM Otoyolu'nda ilk kez tek yön uygulamasına geçildi, iki şerit de İstanbul istikametine açıldı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın, Uluştırma Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucu alınan karar gereği, TEM Otoyolu İstanbul istikameti, saat 12.00'den itibaren, yolun iki bölümü de tek yönlü olarak hizmet vermeye başladı. Bayram tatili dönüşünde yoğunluk yaşanmasını önlemek amacıyla TEM Otoyolu Kocaeli kesiminde iki şerit de İstanbul istikametine açıldı.

Uzunçiftlik ve Kandıra turnikelerinden alınan araçlar, Gebze'ye kadar Kuzey ve Güney şeridi kullanabilecek. Trafiğe kapatılan Ankara istikametine gidecek araçlar ise Gebze'den D-100 Karayolu'na yönlendirildi. TEM Otoyolu Kuzey ve Güney şeridi, çift yönlü olarak yarın saat 12.00'ye kadar Uzunçiftlik-Gebze arasında sadece İstanbul istikametine açık kalacak.

TEM Sakarya geçişinde trafik yoğunluğu yavaş yavaş artıyor

Bayram tatili için yakınlarının yanına gidenler dönmeye başladı. Trafikte yoğunluk ise yavaş yavaş artıyor.

Öğle saatleri itibariyle hafif yoğunluğun arttığı noktalardan biri de TEM Otoyolu Sakarya geçişi oldu. Özelikle İstanbul istikameti yönünde trafik yoğunlaştı. Ankara istikameti ise daha az araç trafiği göze çarpıyor. Ancak trafik akıcı. Yoğunluğun akşam saatlerinde daha da artması bekleniyor.

Yetkililer, trafiğin aksamaması için sürücülerden kurallara uymalarını istiyor.

 TEM Otoyolu'nda İstanbul yönüne giden tatilciler, Bolu Dağı tünelinde yoğunluk oluşturdu.

Ramazan Bayramı'nın son gününde dönüşe geçen tatilciler, TEM Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde trafiğin artmasına neden oldu.

Bolu Dağı tünelinde hız limitinin 70 kilometre olması da araç yoğunluğunu artırdı.

Bu arada trafik ekipleri bayram önlemleri kapsamında denetimlerini artırdı. TEM Otoyolu'nda belirlenen noktalarda görev yapan ekipler, sürücüleri takip mesafesini korumaları ve trafik işaretlerine uymaları konusunda uyarıyor.

Karayolları ekipleri de olası aksamaların önüne geçebilmek için hazır bekletiliyor.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 806 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim