• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Berke Avrupa arenasında podyumda

Berke Avrupa arenasında podyumda
Scirocco R Cup’ın 17-19 Ağustos tarihlerinde koşulan yedinci yarışında Volkswagen Türkiye pilotu Bayındır, dünyaca ünlü pilotlar Carlos Sainz, Juha Kankkunen ve Markku Allen’i geride bırakarak 3. sırada podyuma çıktı.

2012 Scirocco R-Cup Europe’un yedinci yarışı 17-19 Ağustos tarihlerinde Almanya’nın Nürburgring pistinde yapıldı. Doğuş Otomotiv-Volkswagen Türkiye pilotu Berke Bayındır Volkswagen Scirocco R model aracı ile 26 pilot arasında 3. sırayı elde etti.

Cuma günü gerçekleştirilen antrenmanlar ile başlayan hafta sonunda Doğuş Otomotiv pilotu Berke Bayındır, ilk antrenman turlarında en hızlı zamana imza attı. Cumartesi günü ise Berke beklentilerinin biraz gerisinde kalarak yarışa 6. sıradan başlama hakkını elde etti.

Yarışa atak başlayan Berke Bayındır henüz ilk turun ikinci virajında Jakup Litwin’i geçerek 5. sıraya yükseldi. Yüksek performansını ilerleyen turlarda da koruyan Berke Bayındır 4. sırada bulunan Kasper Jensen’i sıkıştırmaya başladı ve 6. Turda bir pozisyon daha kazanarak 4. sıraya yükseldi. İlerleyen turlarda hem 3. sıraya yükselmek için çaba sarf eden Berke hem de hemen arkasında bulunan Moritz Oestreich’e karşı kendi pozisyonunu korumayı başardı. Yarışın bitimine 7 tur kala aracının kontrolünü kaybeden M.Oestreich, Berke Bayındır’a şiddetli bir şekilde çarptı ve yarış dışı kaldı. Bu temas sırasında Volkswagen Türkiye Pilotu Berke Bayındır’ın aracının arka bölümü ciddi hasar aldı. İlerleyen turlarda Dünya Ralli Şampiyonasında sayısız zafere imza atmış ve yarışa misafir sürücü olarak katılan Sebatien Ogier ile tampon tampona bir mücadele yaşayan Berke Bayındır son tura girilirken hasarlı aracını finish çizgisine kadar getirebilmek uğruna yavaşladı ve yarıştan puan almayacak olan S.Ogier’e geçilerek 5. sıraya geriledi. Son turun içinde temposunu iyice düşüren Berke Bayındır yarışı bu sırada bitirmeyi başardı ve 2. olan Kevin Abbring ile 4. Olan Sebastien Ogier’in misafir sürücü olarak puan tablosu dışında tutulmaları sonucu yarışı 3. sırada bitirerek podyuma çıktı. Yarışı şampiyonayı lider götüren ve 7 yarışın 6’sını kazanan Ola Nilsson kazandı, Dennis Trebing ikinci oldu. Berke Bayındır aynı zamanda 4 Kere Dünya Ralli Şampiyonu olmuş Juha Kankkunen, 2 kere Dünya Ralli Şampiyonu olmuşCarlos Sainz ve dünyaca ünlü ralli pilotu Markku Allen’i geride bırakmış oldu. Bu sonuçlar doğrultusunda Berke Bayındır şampiyonada 4. sıraya yükseldi.

Yarış sonrasında podyuma çıkmanın mutluluğunu yaşayan Berke Bayındır “Bir Avrupa Şampiyonası yarışında podyuma çıktığım için çok mutluyum. Bütün hafta benim açımdan çok olumlu geçti. Antrenman turlarında en iyi zamanı elde ettim ve Nürburgring pistinde ne kadar iddialı olduğumu gösterdim. Sıralama turlarında ufak bir hata yaptım, bu da bana birkaç sıraya mal oldu. Yarışa 6 sırada başlıyor olmama rağmen önümdeki pilotları geçebilecek sürate sahip olduğumu biliyordum. Bu sezon en büyük hedefim podyumda yer almaktı ve bunu da başarmış oldum. Şimdi önümüzde 3 yarış kaldı ve bu yarışların hepsi benim tarzıma çok uygun pistlerde. Şampiyonada 4. sıraya yükseldim. Çok güzel bir hafta sonuydu, artık önümüzdeki yarışlarda da podyuma çıkarak şampiyonayı ilk üç sıra içinde bitirmeye çalışacağım.”dedi.

14-16 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Oschersleben pistinde yapılacak Sezonun 7. yarışı, Volkswagen Türkiye Facebook sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

11.20120822110019.jpg

12.20120822110037.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1355 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim