• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kop Dağı Tüneli'nin temeli törenle atıldı

Kop Dağı Tüneli'nin temeli törenle atıldı
Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayacak olan Kop Dağı Tüneli'nin temeli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla atıldı.

 

Erzurum-Bayburt sınırındaki 2 bin 400 rakımlı Kop geçinin 2 bin rakımlı noktasında 5 kilometre uzunluğunda tünel yapılacak. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak olan tünelin ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu. Bakan Yıldırım, 260 milyon liraya mal olması planlanan Kop Tüneli'nin hizmete açılmasıyla Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo- ekonomik yapılarında canlılık yaşanacağını dile getirdi. Bakan Yıldırım, tünelin kısa sürede kendisini amorti edeceğine vurgu yaparak,"3 yıl içerisinde vatandaşların anaç ve zaman maliyeti kendisini amorti edecek." dedi.

Helikopterle Kop Dağı'nın zirvesine iniş yapan Bakan Yıldırım, buradaki Kop Şehitliği'ni ziyaret etti. Gündemdeki terörist saldırılarla ilgili değerlendirme yapan Yıldırım, "Hiç bir güç bize bölemeyecek. Terör çirken amacına ulaşamayacak. Teröristler hak ettikleri cezaya er ya da geç kavuşacak" şeklinde konuştu. Bakan Yıldırım, iktidarları döneminde Bayburt'a 66 kilometre duble yol yapıldığını kaydetti. Daha sonra Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Valisi Hasan İpek ile Karayolları Genel Müdürü Cahit Toraman konuşma yaptı. Yetkililer, Kop Dağı tünelinin hizmete açılmasıyla çetin kış şartlarında vatandaşların daha rahat ve güvenli seyahat yapabileceğini ifade etti. Bakan Yıldırım daha sonra Trabzon'da yapılacak olan Araklı Tüneli'nin temel atma törenine katılmak üzere bu şehre geçti.  

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim