• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Uluç’tan araç muayenede soygun iddiası

Uluç’tan araç muayenede soygun iddiası
Eski milletvekili Gürcan Uluç, Milliyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’e gönderdiği mektupta araç muayene istasyonlarında yaşananları anlattı.

Eski milletvekili Gürcan Uluç, Milliyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’e gönderdiği mektupta araç muayene istasyonlarında yaşananları anlattı. Uluç, “Araç muayenede tezgâh” başlığıyla kaleme aldığı yazıda araç muayene istasyonlarında büyük bir soygun yapıldığını iddia etti. İşte Uluç’un mektubu:

“Hepimiz başlangıçta araç muayene istasyonlarının özelleştirilmesini destekledik. Güzel, modern istasyonlar, eğitimli personel hizmeti alacağımızı düşündük. Yollarda egzoz dumanıyla dolaşan arabaların biteceğini, kamu yararına bilimsel standartlar getirileceğini zannettik. Ama yanılmışız! Büyük bir soygun kumpanyası kurulmuş meğer. İhaleyi alan firma büyük bir açgözlülükle vatandaşı nasıl söğüşleyeceğini şaşırdı. Sanırım meclisteki lobileri sayesinde istedikleri kanunları hızlı bir şekilde çıkarıyorlar. Vatandaş sesini kimseye duyuramıyor. Önce muayeneler 2 yılda birdi şimdi insanları yılda bir muayeneye zorluyorlar. 2005-2006 model minibüslere ABS uygulaması getirdiler ki fabrika üretiminde ABS’si olmayan bu araçları 1 sene önce muayeneden geçirdiler. Gidin yaptırın diyerek 15 bin TL etmeyen araçlara 12 bin TL masraf çıkarıyorlar. Bu işi kendileriyle ortaklı olduğunu düşündüğümüz birkaç firmaya yönlendirmeye zorluyorlar, tezgâh kurulmuş trilyonların peşine düşmüşler. 15 bin servis minibüs sahibini zor durumda bıraktılar, vatandaşlar sesini duyuramıyor. Yolcu güvenliği öncelikleri olmadığı o kadar açık ki gidin hâlâ kendini götüremeyen araçlar, egzoz dumanıyla yollarda kol geziyor. Düzgün gelen vatandaşı zorluyorlar, sıkıntı çıkarıyorlar. Bu adamların derdi, yatırdıkları parayı en kısa zamanda toplumun cebinden çıkarmak. Bu soyguna lütfen birileri dur desin. Makul ve bilimsel bir sistem getirilsin.”

 

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim