• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbullu Solo otobüslere binecek

İstanbullu Solo otobüslere binecek
İETT’nin 250 adet dizel yakıtlı İETT otobüs ihalesini kazanan Otokar ile İETT arasındaki imza töreni İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.

 

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, İETT ile birlikte 250 Kent aracını hizmete sokmaktan dolayı büyük mutluluk duydukların belirterek, ”Kent aracımız Türkiye’de bir çok ilde devreye girdi ve başarıyla kullanılıyor” dedi.
 
İETT’nin 250 adet dizel yakıtlı İETT otobüs ihalesini kazanan Otokar ile İETT arasındaki imza töreni İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde yapıldı.
 
İmza töreninde konuşan Görgüç, toplu taşımanın modern kentlerin giderek artan bir sorunu olduğunu belirterek, İstanbul gibi mega bir kentte idarenin üzerinde büyük yükümlülükler olduğunu söyledi.
Görgüç, bir yanda hava kirliliği bir yanda trafik sıkışlığının, idarelerin ekonomik, işletmesi kolay ve uzun ömürlü çözümler aramalarına yol açtığını belirterek, ”Şirket olarak ve bir İstanbullu olarak İETT’nin bu çabalarını çok yakından görüyor ve takdirle karşılıyoruz. Böyle bir projede İETT ile birlikte 250 kent aracını hizmete sokmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Kent aracımız Türkiye’de bir çok ilde devreye girdi ve başarıyla kullanılıyor. Avrupa’da İspanya, İtalya, Macaristan ve Polonya’da şu anda belediyelerde kullanılıyor. Aracımız tasarım ödüllüdür. Özürlülere uygun platformu var. Dolayısıyla çağdaş, modern şehirler için uygun olduğunu düşünüyoruz. İstanbul her zaman en iyisine layık. İnşallah İETT ile başka projelerle birlikte oluruz” diye konuştu.
 
İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da 1700 otobüse kadar alımları gerçekleştireceklerini belirterek, uluslararası standartların üzerinde bir toplu ulaşım sağlayacak kurum haline gelmeyi hedeflediklerini söyledi.
 
Baraçlı, bunları yaparken ”Türk sanayini nasıl destekleyebiliriz?” düşüncesiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, ”O nedenle bütün alımlarımızda yerli üretecinin önünü açmaya çalıştık. Bu kapsamda hem vatandaşlarımızın kaliteli hizmet almasını sağlayabilmek hem de Türk sanayinin önünü açarak, bakım ve işletme maliyetlerini azaltmak istedik. Bu da Türk sanayine, İstanbullulara ve kurumumuza büyük mutluluk ve başarı getirecek kanaatindeyiz. Bu 250 otobüsün filomuzun gençleşmesinde çok büyük katkıları olacak. Toplumun her kesimine özellikle engellilere kaliteli hizmet sunabilmek için alçak tabanlı, modern araçlarla hizmet vereceğiz. 5 yıl Otokar ile birlikte hareket edeceğiz, bakım onarım, yedek parça ve araçların temizliğine kadar her şeyi gerçekleştirecekler. Hem Avrupa’da hem uluslararası arenada saygın bir kurum olarak hizmetlerimizi daha üst seviyelere taşıyacağız.”
 
Tören sonunda İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’ya Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç tarafından Kent otobüslerinin bir maketi takdim edildi.
 
KENT OTOBÜSLERİ HAKKINDA
 
12 metrelik Kent, basamaksız alçak giriş tabanı, engelli yolcuların erişimine sağladığı kolaylık ve geniş iç hacmi ile yolculara modern bir konfor sunuyor. Düşük işletme giderleri ve dayanıklılığı ile KENT, şehir içi toplu taşımacılıkta öne çıkıyor.
 
Düşük emisyonlu çevreci EEV motoru ile şehir içi egzoz emisyonunu asgari seviyede tutan güçlü kliması ile her mevsim ferah bir yolculuk sağlayan Kent otobüsleri, önde bağımsız aks uygulamasıyla benzersiz bir süspansiyon, üstün yol tutuşu ve yüksek konfor sağlarken, ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunuyor.
 
Araç ayrıca kullanıcısına sunduğu OBD sistemiyle araçtaki sistemlerin düzgün çalışıp çalışmadığını sürekli denetleyerek kullanıcısına bilgi veren bir sisteme sahip buluyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim