• BIST 9056.11
  • Altın 2300.965
  • Dolar 32.313
  • Euro 35.1123
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kurban Bayram öncesi biletlere zam geldi

Kurban Bayram öncesi biletlere zam geldi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Arefe gününün de tatil edildiğini Kurban Bayramı tatilinin 29 Ekim’le birlikte 6 gün olduğunu açıklamasının ardından tatile çıkacaklar için gözler otogara çevrildi.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Arefe gününün de tatil edildiğini Kurban Bayramı tatilinin 29 Ekim’le birlikte 6 gün olduğunu açıklamasının ardından tatile çıkacaklar için gözler otogara çevrildi.
 
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, bilet fiyatlarına gelen zamları değerlendirdi.
 
Ekotrent’in haberine göre; Mehmet Erdoğan, şimdiden Kurban Bayramı haftasının tüm seferlerinin dolma noktasına geldiğini söyledi. Erdoğan, tatil süresinin de açıklanmasıyla vatandaşların mağdur olmamaları için bilet arayışı içine girmelerini duyurdu.
 
Tatilin 6 gün olarak belirlenmesinin tatil yoğunluğunu azaltmayacağını belirten Erdoğan, “Kurban Bayramı haftası için biletler tükenme noktasında. 18-30 Ekim tarihleri arasındaki 13 günlük periyotta doluluk oranlarının Türkiye genelinde yüzde 100 olacağını değerlendiriyoruz.Bu durumunda karayolu ile yolculukta talebi artıracağı sonuç olarak doluluk oranlarını etkileyeceği ve ek sefer ihtiyacına neden olacağını gösteriyor” dedi.
 
EK SEFERLERE DÜZENLENECEK
 
Kurban Bayramı haftası ek seferlere ihtiyacın olacağına değinen Erdoğan, “Şu andaki bilet satışlarına ve bilet taleplerine bakıldığında 18-30 Ekim tarihleri arasında ek seferler düzenlenecek.Bu özellikle Kurban Bayramı haftası daha da arttırılacak. Bu konuda Ramazan Bayramında her iki bayram için Ulaştırma Bakanlığı’ndan ek sefer talebimiz olmuştu. Kurban Bayramı için 23-30 Ekim tarihlerinde D2 otobüslerin kullanımı için izin verildi. Böylece vatandaşlarımızın taleplerini karşılayacağız” ifadelerini kullandı.
Akaryakıt zamlarının bilet fiyatlarını arttırdığını belirten Erdoğan, “Bilet fiyatlarında akaryakıta zam gelmesi ve diğer maliyet artışlarından dolayı bazı firmaların bilet fiyatlarında yüzde 10 artış yapıldı. Ama bu zamların bayramla ilgili olmadığının altını çizmek isterim” diye konuştu.
 
KORSAN BİLETLERE DİKKAT!
 
Tatile çıkacak vatandaşları korsan seyahate dikkat etmeleri konusunda uyaran TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, her yıl yaşanan korsan bilet vakalarının bu yıl tekrarlanmaması için vatandaşların dikkatli olmasını istedi. Erdoğan, “Vatandaşlarımızın biletsiz yani korsan seyahat etmemeleri gerektiği gibi otogarlar dışından kalkan araçlara da itibar etmesinler. Bu ve buna benzer durumlarda 444 27 07 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Çağrı Merkezine ve Güvenlik güçlerine bildirilmesini rica ediyoruz. Diğer taraftan; kaza riskinin azaltılması için Bayram süresi boyunca mümkün olduğunca özel araçlar yerine toplu taşıma araçlarının kullanılmasının uygun olacağını öneriyoruz” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1365 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim