• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Katmerciler, İtfaiye Olimpiyatları’na sponsor

Katmerciler, İtfaiye Olimpiyatları’na sponsor
Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lider şirketi Katmerciler Araç Üstü Ekipman, 16-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’na ana sponsor oldu.

·16-21 Ekim tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’na ana sponsor olarak destek veren Katmerciler, yangınla mücadelede en etkili sistem olan “one-seven” teknolojisini 25 ülkenin itfaiyecilerine tanıtıyor.

 
· 250 metre yüksekliğe müdahale imkanı veren ve hava basınçlı köpüklü söndürme sistemine dayalı bir teknoloji olan one-seven, sulu sistem ile söndürülmesi daha zor ve riskli olan gökdelen, kimyasal ve yanıcı madde, trafo ve madencilik yangınları gibi özellikli yangınlarda çok daha etkili. Konuya ilişkin basın bülteni ve görseller ekte değerlendirmenize sunulmuştur.
 
Türkiye araç üstü ekipman sektörünün lider şirketi Katmerciler Araç Üstü Ekipman, 16-21 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek 8. İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’na ana sponsor oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Akdeniz Üniversitesi ve Tüm İtfaiyeciler Birliği Derneği işbirliğiyle düzenlenen şampiyona “Dünyanın en güçlü kahramanları yarışıyor” sloganıyla gerçekleştiriliyor.
 
İlki 2003 yılında Rusya Cumhuriyeti’ne bağlı St. Petersburg’da düzenlenen, sonraki yıllarda aralıksız her yıl devam eden şampiyonanın 8’incisine Antalya ev sahipliği yapacak. 15 ülkeden itfaiyecilerin yarışacağı, 10 ülkenin ise gözlemci olarak yer alacağı şampiyona, itfaiyecilere keyifli bir yarışma ve deneyim paylaşımı ortamı sağlarken itfaiyeci dayanışmasını uluslararası ölçekte geliştirmek gibi bir misyonu da yerine getiriyor.
 
Şampiyona kapsamında 17 Ekim Çarşamba günü bando eşliğinde, meşaleler ile Cumhuriyet Meydanı’nda Kortej Yürüyüşü yapılacak. Yarışmalar ise 18-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Şampiyonada üç kategoride ödüller sahiplerini bulacak.
 
Katmerci: Sektörün lideri olarak şampiyonaya destek veriyoruz
 
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Katmerciler İcra Kurulu Üyesi Furkan Katmerci, itfaiyeciliğin uluslararası ölçekteki bu en büyük spor organizasyonuna destek vermekten mutlu olduklarını belirterek, 24 ülkeden itfaiyecilerin Antalya’da ağırlanacak olmasının, Türkiye itfaiyecilik camiası açısından oldukça önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Katmerci, “Türkiye’de araç üstü ekipman sektörünün lideri ve en büyük ihracatçısı olarak bu organizasyona katkı sunmayı, kurumsal misyonumuzun ve sektörel sorumluluğumuzun bir gereği olarak değerlendiriyoruz” dedi.
 
Şampiyonada yangın söndürme konusunda en ileri teknoloji olan “One-Seven” teknolojisine sahip itfaiye araçlarını da tanıtma imkanı bulacaklarını ifade eden Katmerci, ülkemizde son dönemlerde yaşanan gökdelen ve boya fabrikası yangınlarına dikkat çektiği açıklamasında şunları söyledi:
 
“Temmuz ayında İstanbul’da korkutucu bir gökdelen yangını yaşadık. Gökdelenin kendi sisteminde en küçük bir sorun yaşanması halinde tam bir felakete dönüşebilirdi. Dolayısıyla yangın ucuz atlatılmış oldu. Ardından iki boya fabrikasında çıkan yangın, büyük maddi kayıplara yol açtı ve zorlukla söndürülebildi. Bizim tanıtacağımız, one-seven adı verilen, hava basınçlı köpüklü söndürme sistemine dayalı teknoloji, sulu sistem ile söndürülmesi zor ve daha riskli olan yangınlarda çok daha etkili bir teknoloji. Şampiyona alanında one-seven teknolojili iki itfaiye aracımızla bu teknolojiyi ülkemiz itfaiyecilerinin yanı sıra 24 ülkenin itfaiyecilerine de tanıtmış olacağız.”
 
Katmerci, “One-seven, yüksek binalara ve gökdelenlere sahip kentlerin belediyeleri için son derece yaşamsal bir teknoloji. One-seven teknolojisine sahip itfaiye araçlarıyla, köpüğü 250 metre yükseğe kadar basabilmek mümkün. Bu sayede yüksek binaların dışarıdan soğutma işlemleri daha etkin bir şekilde yapılabiliyor, risk azaltılıyor, gökdelen yangınları çok daha kısa sürede kontrol altına alınabiliyor. Kimyasal ve yanıcı madde yangınları ile trafo ve madencilik alanlarında yaşanan ve söndürülmesi son derece meşakkatli olan yangınlarda da köpüklü one-seven teknolojisi çok daha etkili” dedi.
 
Şampiyona: İtfaiyecilerin Uluslararası Dayanışması
 
Şampiyonaya ev sahipliği yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, konuya ilişkin açıklamasında, “İtfaiyecilik bir ‘hayat kurtarma sanatı’dır” diyerek, geçen yıl yaşanan Van depremlerinin ardından itfaiyeciliğin ve arama kurtarmanın ne kadar önemli bir konu olduğunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz” dedi. Akaydın, şunları belirtti:
 
“Ev sahipliğini yapacağımız bu önemli organizasyon, itfaiyeciler için hem bir meslek içi eğitim, hem bir spordur. Ancak belki de en önemlisi, dünyadaki tüm itfaiyecilerin dayanışmasının en güzel örneğidir. Çünkü dünyadaki tüm itfaiyeciler tek bir ailedir. Bu organizasyonun, Türkiye’deki tüm itfaiye teşkilatlarında görev yapan itfaiyecilerimize çok şey katacağından eminim”.
 
8. Antalya İtfaiye Sporları Dünya Şampiyonası’na ekipleriyle katılarak yarışacak 15 ülke şunlar: Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Polonya, Rusya Federasyonu, Slovakya, Türkiye, Ukrayna, Özbekistan.
 
10 ülke ise şampiyonada gözlemci olarak yer alıyor. Bu ülkeler, Arnavutluk, Bahreyn, Bosna-Hersek, Yunanistan, Güney Kore, İran, Makedonya, Moğolistan, Romanya ve Sırbistan.
 
Yarışmalar şu üç dalda düzenlenecek ve dereceye giren ülkeler ödüllerini alacak: Eğitim Kulesine Kancalı Merdiven ile Tırmanma Yarışları, Engelli Hortum Serme Yarışması (100 m), Engelleri Aşma ve Yangın Söndürme Yarışmaları (4x100 m), Motopompla Su Çekme ve Suyu Hedefe Atma Yarışmaları.
 
Katmerciler: Sektörünün lideri, en büyük ihracatçısı ve halka açık tek şirketi
 
1985 yılında İzmir’de kurulan, 27 yıllık tecrübesiyle Türkiye araç üstü ekipman sektörünün köklü şirketlerinden olan Katmerciler, aynı zamanda halka açık tek şirket olarak sektörde önemli bir konuma sahip. 30 farklı tipte araç üretebilen ve bu alanda rakipsiz olan Katmerciler, 41 ülkeye ihracatıyla sektörünün açık ara ihracat lideri durumunda.
 
BMC, Ford, Hyundai, Isuzu, Iveco,  MAN, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Scania, Volvo gibi dünya otomotiv pazarının devleriyle çalışan şirket, özel üretim yeteneği ve geniş ürün yelpazesiyle, bu şirketlerin yurt içi ve yurtdışı araç üstü ekipman üretimine yönelik işlerinde en önemli tedarikçilerinden birisi konumunda.
 
Şirket, öncü ve yenilikçi yaklaşımı doğrultusunda, ileri teknolojinin sunduğu imkanları üretim süreçlerine en üst düzeyde aktararak yeni ürünlerle üretim gamını genişletmeyi, ürün ve hizmet kalitesini daha da artırmayı, yurtiçi pazarın yanı sıra ihracat yaptığı ülkelerdeki konumunu güçlendirmeyi öngörüyor.
 
Yaklaşık 350 kişilik çalışanıyla sektörünün lider şirketi ve en büyük ihracatçısı olan Katmerciler, uluslararası araç üstü ekipman sektörünün daha güçlü, etkin ve saygın bir markası haline gelmeyi hedefliyor.
 
0.20121013135057.jpg
 
1.20121013135033.jpg
 
2.20121013135045.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 4286 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim