• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Belediyeler araç takip ile tasarruf ediyor

Belediyeler araç takip ile tasarruf ediyor
Türkiye’nin İlk ve Tek Araç Takip Operatörü FiloTürk tarafından sunulan araç takip sistemi sayesinde belediyelerin araç sayıları artsa bile yakıt tüketimlerinde önemli düşüşler kaydediliyor.
FiloTürk Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemi ile Çankaya Belediyesi bir yılda 14.819 litre yakıt tasarrufu elde etti.
 
Türkiye’nin ilk ve tek mobil takip operatörü FiloTürk tarafından sunulan araç takip sistemi, hayatın her alanında ve her sektörde önemli artı değerler yaratıyor. Sektörün ihtiyaçlarına göre entegre edilen sistem sayesinde yakıt ve bakım onarım maliyetlerinde ciddi tasarruflar elde ediliyor.
 
Belediyeler tarafından belirlenmiş yol güzergahları ihlallerini raporlayan sistem ile ekonomik sürüş takibi yapılıyor ve verimli araç kullanımı teşvik ediliyor. Ayrıca ihtiyaçlar doğrultusunda çok çeşitli raporlamalar üretilip arşivlenebiliyor.  
 
Çankaya Belediyesi’nde büyük yakıt tasarrufu
 
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın tasarruf sağlamak amacıyla hayata geçirdiği akaryakıt kontrol ve araç takip sistemi beklenen sonucu verdi.
 
FiloTürk tarafından sağlanan araç takip sistemi ile belediyenin kullandığı araç sayısında artış olmasına rağmen yakıt harcamasında gözle görülür bir azalma sağlandı. 2010 yılında 1.720.840 litre motorin kullanan Çankaya Belediyesi 2011 yılında 14.819 litre yakıt tasarrufu sağladı.
 
2011 yılında sadece akaryakıt tüketiminden yaklaşık 50 bin TL yakıt tasarrufu sağlayan belediye, 2012 yılında 104.263 litre yakıt ve 350 bin TL tasarruf etti.
 
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, uygulamaya koydukları araç takip sistemiyle araçların akaryakıt kullanımlarının, hız limitlerinin ölçülebildiğini belirterek, "274 aracımızı GPRS ve GPS ile 7 gün 24 saat izleyebiliyoruz. Bu sistem ile araçlarımız ve sürücülerimiz kaza veya herhangi olumsuz bir durumla karşılaştıklarında anında sinyal gönderebiliyor" dedi. Araçların görevlendirildikleri rota dışına çıkıp çıkmadıklarının, Çankaya ilçe sınırlarını ihlal edip etmediklerinin de söz konusu sistemle kontrol edilebildiğini belirten Tanık, sistemin belediyeye önemli bir tasarruf imkanı sağladığını vurguladı.
 
FiloTürk Araç Takip ve Filo Yönetim Sistemi, Çankaya Belediye’sinin yanı sıra Mudanya, Kocaeli Kandıra, Samsun İlk Adım, Konya Selçuklu, Rize, Sinop Gerze belediyelerinde de kullanılıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim