• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Yokohama’dan kışa özel ‘Zeruma’ teknolojisi

Yokohama’dan kışa özel ‘Zeruma’ teknolojisi
Yaklaşan kış mevsimi öncesi lastik seçimine dikkat çeken Yokohama Genel Müdürü Toros Kardaş, her türlü hava ve yol koşulunda yol tutuşunu artıran Yokohama’ya özel Zeruma teknolojisini anlattı.

 

Silica maddesi sayesinde soğuk havalarda lastiğin sertleşmesinin engellendiğini söyleyen Kardaş, böylece lastiğin tüm hava sıcaklıklarında ideal yumuşaklıkta kaldığına dikkat çekti…
 
Kış mevsiminde lastik seçimi hayati bir önem taşıyor. Özellikle sıfırın altındaki sıcaklıklarda sertleşip elastikiyetini kaybeden otomobil lastikleri, sürücüler açısından en önemli sorunların başında geliyor. Yokohama, geliştirdiği Zeruma teknolojisiyle bu durumun önüne geçiyor. Yokohama Zeruma teknolojisinin temelini, lastiğin her türlü hava koşulunda ideal yumuşaklıkta kalmasını sağlayan ‘Silica’ maddesinden aldığını söyleyen Yokohama Genel Müdürü Toros Kardaş, Silica maddesinin, lastik yapı maddesine eklendiğinde soğuk havalarda sertleşmesini, sıcak havalarda da kauçuğun yumuşamasını engelleyerek her koşulda lastiğin en iyi performansı vermesini sağladığını söyledi.
 
“Sadece Yokohama Rubber tarafından geliştirilen Zeruma teknolojisi, Silica’nın kauçuk içerisinde ideal ve homojen (eşit) olarak dağılımını sağlıyor” diyen Toros Kardaş, ıslak zeminler için ise Global BluEarth lastiklerini gösterdi. “Çevre ve İnsan Dostu” Global BluEarth lastiklerin asimetrik taban deseni ve yakıt tasarrufu sağlayan yapısı sayesinde ıslak zeminde mükemmel kavrama sağladığını dile getiren Kardaş, “İçeriğindeki tüm maddelerin yenilendiği bu yakıt tasarruflu yapı, üstün performans dengesi, güvenlik ve sağlamlık sunuyor. Lastiğin merkezindeki dalgalı oluklar tabana indikçe daralmaya başlıyor. Oluklardaki artan kenar efekti ıslak zemindeki performansın azalmasını önlüyor. 5 farklı eğime sahip taban deseni mükemmel derecede sessizlik sağlıyor. BluEarth’de geliştirilmiş iç astar, hava geçişini önleyen yapısıyla diğer konvansiyonel lastiklere göre hava kaybını yüzde 36’ya kadar azaltıyor. Bu özellik lastik içindeki havanın uygun koşullarda muhafaza edilmesini ve gerçek sürüş performansının gerçekleştirilmesini sağlıyor” diye konuştu.
 
“ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASINI DESTEKLİYORUZ”
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zorunlu kış lastiği uygulamasına destek verdiklerini belirten Yokohama Genel Müdürü Toros Kardaş, uygulamanın yakın zamanda yürürlüğe girmesini arzu ettiklerini açıkladı. Toplumun can güvenliği için kış lastiği kullanımının zorunla olması gerektiğine dikkat çeken Kardaş, “Maalesef trafik kazaları özellikle kış aylarında artış gösteriyor. Kış’ın güvenli seyahat için sıcaklığın +7˚C’nin altına düştüğü hava şartlarında kış lastiklerinin kullanılmasını ve 4 lastiğin de birden değiştirilmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü kış lastiklerinin özel kauçuk yapısı, ısı değerleri +7˚C’nin altına düştüğünde güvenli sürüş imkanı sağlıyor. Sadece kar da değil yağmur, çamur ve hatta buz gibi tüm kaygan zeminlerde yazlık lastiğe göre yüzde 40 ila yüzde 50 oranında daha iyi yol tutuş ve frenaj sağlıyor. Karlı zeminlerde daha iyi performans elde edebilmek için, lastik basıncını bir miktar artırmak gerekir. Bu lastik olukları arasındaki mesafeyi açar. Ayrıca yere temas eden taban kısmının dar olmasını tavsiye ediyoruz. Orijinalden geniş tabana dönüldüğünde, lastik izi genişleyeceği ve birim alana düşen ağırlık azalacağı için kızaklama riski artar. Emniyet açısından savrulmaları önlemek için 4 lastiğin birden değiştirilmesini öneriyoruz. Aynı zamanda diş derinliği 3 mm ve altına inen kış lastikleri asla kullanılmamalı” ifadelerini kullandı.
 
KIŞ KOŞULLARINDA SUV’LARA ÖZEL GEOLANDER I/T SERİSİ
 
Kış koşulları için SUV araçlar için özel olarak geliştirilen Geolander I/T’nin de, karlı ve buzlu yolda en iyi performansı sağladığını söyleyen  Toros Kardaş, lastik yapısı güçlendirilen seride, orjinal buz tutucu hamur sayesinde güvenliğin ön planda tutulduğunu kaydetti. Lastikteki zigzag şekilli orta blok sayesinde kenar etkisinin de artırıldığının altını çizen Kardaş, “Zigzag orta oluklar aynı zamanda karı yayıyor ve buna karşılık ek kenarlar da buz üzerindeki çekişi iyileştiriyor. Ağ biçimli kanalları ile birden fazla yönde kayma en aza indiriliyor. Sırttaki iki geniş kanal ile yanal kaymayı önlemek için yüksek bir kenar etkisi oluşturarak zorlu yollarda tam performans sağlanmış oluyor” dedi.
 
YAKIT TASARRUFUNDA ÖDÜLLÜ BLUEARTH
 
BluEarth lastiklerinin, yakıt tasarrufu konusunda Yokohama’nın amiral gemisi olduğunu söyleyen Genel Müdür Toros Kardaş, BluEarth’ün geçtiğimiz günlerde Fransa’nın Lyon kentinde düzenlenen ‘Pneu Expo’ sektör fuarında çevre kategorisinde birinci seçildiğini kaydetti. Portakal yağı içeren bir nano-karışımlı bileşik, gelişmiş iç astar ve hafifliği sayesinde, BluEarth’ün yakıttan tasarruf sağladığını söyleyen Kardaş, “BluEarth ayrıca yuvarlanma direncinde önemli bir düşüş sağlayan aero dinamik ve çevreci bir tasarımı bünyesinde topluyor. BluEarth’de kullanılan nano-karışımlı bileşik üretim aşamasında daha az petrol kullanılmasını mümkün kılıyor ve yuvarlanma direncini yüzde 20’ye kadar azaltarak yakıt tasarrufu sağlıyor. Yani lastikler yol üzerinde dönerken (ısı olarak) harcanan enerjiyi minimize ediyor. Gelişmiş iç astarı da lastikten sızan havayı azaltacak şekilde tasarlanmış. Uygun hava basıncı seviyesinde muhafaza edilmesi önemli; çünkü uygun hava basıncı değerlerinin altında kullanılan lastikler aracın daha fazla yakıt harcamasına neden olur. TBS konsept lastiklerimizden olan Z.environment serisinde, lastik sırtı üretiminde yeni bileşenler kullanılıyor. Bu bileşenleri, yeni geliştirdiğimiz karışım metodumuzla üretiyoruz. Lastik sırtı üretiminde kullanılan özel tasarımlı bu bileşimler, optimum lastik kompozisyonu dengesi içerdiklerinden aşınmaya karşı daha dayanıklılar. Aşınma ve yakıt verimliliği konularında optimize edilmiş olan bu yeni bileşenlerin yeni lastik sırtı desenleriyle birlikte kullanılması sayesinde uzun ömürlü ve yakıt tasarrufu sağlayan yeni ürün serileri üretiyoruz” diye konuştu.
 
Yokohama’nın, Türkiye pazarında ‘premium’ bir marka olarak öne çıktığına dikkat çeken Genel Müdür Kardaş, “Hem kullanıcılar hem de satıcılar bazında çok kaliteli bir lastik markası olarak biliniyoruz. Bunun nedeni ise, Yokohama’nın tüm dünyada yüksek performans araçlarında orijinal ekipman olarak yer alması ve büyük yarış organizasyonlarında kullanılması” dedi. Özellikle de 4X4 SUV, performans lastikleri ve OTR lastiklerinin Yokohama’nın gücünü yansıttığını belirten Toros Kardaş, sözlerine şöyle sürdürdü: 
 
“Yokohama, güvenliğe, konfora ve özellikle performansa önem veren bir müşteri kitlesine sahip. Audi Q7, Mercedes C-Class, Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg gibi dünyaca ünlü markalar Yokohama lastiklerini orijinal ekipman olarak kullanıyor. Bunların dışında Yokohama, B segmenti araçlardan, Otobüs/Kamyona, İş Makinesinden, Fork Lift lastiğine kadar geniş ürün yelpazesi ile müşterilerin taleplerine karşılık veriyor. Her türlü yol koşulunda üstün güvenlik ve performans sunuyor. Özellikle son yıllarda geliştirilen ve doğadan esinlenerek tasarlanan modeller yakıt verimliliği sunarken sürüş keyfini daha da yüksek bir noktaya taşıyorlar. Kısaca Yokohama’nın ülkemizde performanstan ödün vermeden kaliteyi tercih edenlerin lastik markası olduğunu düşünüyorum.”
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 1603 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim