• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

MAN, CNG körüklü otobüsler fuarda

MAN, CNG körüklü otobüsler fuarda
Türkiye’nin lider otobüs üreticisi MAN, Toplu Ulaşım Haftası kapsamında, ulaşım sektörüne yön veren kurum ve kuruluşları bir araya getiren Transist 2012 fuarındaki yerini alıyor.

Doğalgazlı ve dizel otobüslerle kamu sektöründeki pazar payını büyütmeye devam eden MAN’ın fuar standında; Lion‘s City CNG körüklü ve solo otobüsler görücüye çıkıyor.

MAN’ın Ankara’da bulunan Akyurt tesislerinde üretilen, üstün teknoloji ürünü doğalgazlı Lion‘s City CNG körüklü ve solo toplu taşıma otobüsleri, büyükşehir belediyelerinin tercihi olmaya devam ediyor. 2012 yılında yapılan anlaşma ve teslimatlarla MAN; Ankara, İstanbul, Trabzon ve Gaziantep Büyükşehir Belediyelerinin filolarındaki yerini aldı.
 
Belediyelerin toplu taşımadaki çözüm ortağı MAN
 
Avrupa’nın en çevreci araç filosuna sahip Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapılan anlaşma ile bünyesindeki 1090 doğalgazlı otobüse; alçak tabanlı, engelli asansörlü, klimalı ve kameralı 250 adet MAN Lion’s City CNG doğalgazlı körüklü otobüs ekledi. Araçların teslimatı 2013 yılı mayıs ayına kadar tamamlanmış olacak.
 
İstanbul Otobüs İşletmeleri Ticaret A.Ş’nin yaptığı hat ihalelerini kazanan halk otobüsçülerinin de tercihi doğalgazlı MAN oldu.  Teslimatları devam eden anlaşma ile halk otobüsçüleri İstanbullular için, 18’i doğalgazlı Lion‘s City CNG ve 2’si dizel solo olmak üzere toplam 20 adet toplu ulaşım otobüsü aldı.
 
Trabzon Belediyesi genişleyen filosunu MAN ile güçlendirdi.  Trabzon Belediyesi, 2012 yatırımı kapsamında 2 adet alçak tabanlı ve körüklü yeni nesil dizel MAN belediye otobüsünü filosuna dahil etti. 
 
Öncelikli olarak şehir merkezi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında öğrenci ulaşımını sağlamak maksadıyla kullanılan bu otobüslerle birlikte, Trabzon Belediyesi’ndeki yeni nesil MAN belediye otobüsü sayısı 24 adede yükseldi.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentiçi toplu taşımada kullanılmak üzere, filosuna 50 adet çevre dostu MAN Lion‘s City CNG doğalgazlı otobüs ekliyor. Gazianteplilerin daha hızlı ve konforlu hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yatırım kapsamında alınan doğalgazlı otobüslerde, engelli rampası, klima ve kamera sistemi bulunuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2013 yılı mart ayına kadar doğalgazlı araçlarının tamamını teslim alacak.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 3505 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim