• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

İZULAŞ, Otokar’dan 100 KENT’i teslim aldı

İZULAŞ, Otokar’dan 100 KENT’i teslim aldı
İzmir Ulaşım Hizmetleri ve Makine Sanayi (İZULAŞ) tarafından Mart ayında açılan ihaleyi kazanan Otokar, 100 KENT otobüsü İZULAŞ’a teslim etti.

 

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar’ın tasarım ödüllü otobüsleri KENT İzmir halkını taşımaya başladı. İzmir Ulaşım Hizmetleri ve Makine Sanayi A.Ş. (İZULAŞ) tarafından Mart ayında açılan ve Otokar’ın kazandığı ihale kapsamındaki 100 otobüs, düzenlenen törenle İZULAŞ’a teslim edildi.
 
İZULAŞ tarafından İzmir halkının kullanımına sunulan KENT otobüsleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın katılımı ile düzenlenen törenle teslim edildi.
 
Otokar Kamu Satışları Birim Yöneticisi İhsan Kars, KENT otobüslerinin İZULAŞ’a teslimi ile ilgili açıklamasında “KENT otobüslerimizin bu güzel şehri daha da güzelleştireceğine inanıyorum. 2009 yılında teslim ettiğimiz 10 adet orta boy DORUK otobüslerimiz ile İZULAŞ ile tanışmıştık. Araçlarımızın başarılı bulunmaları nedeniyle geçtiğimiz yıl 20 adet Doruk otobüsümüzü daha İZULAŞ’a teslim etmiştik. Bugün de 100 adet KENT’i İzmirlilere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir halkının ve İZULAŞ’ın bizlere göstermiş olduğu güven için çok teşekkür ederiz” dedi.
 
Kars, “İzmir halkının kullanımına sunulan 100 adet KENT otobüs, sadece Türkiye’de değil, Avrupa başta olmak üzere yurtdışında da toplu taşımacılıkta kullanılan, tasarım ödüllü bir otobüs. Araçlarımız, çevreciliği, modern görünümü, yüksek taşıma kapasitesi ve düşük işletme maliyetleri ile İzmir gibi bir dünya kentine yakışır niteliklere sahip. Otokar olarak, KENT otobüslerimiz ile İzmir toplu taşımasına hizmet edecek olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz. Yeni tobüslerimizin İzmir’e ve İZULAŞ’a hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
 
Çevreci motoru, modern şehirlere yakışan tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve işletmecisine sunduğu düşük operasyon maliyetleri ile dikkat çeken KENT otobüsleri sadece Türkiye’de değil, Macaristan ve Polonya gibi ülkelerde de toplu taşımacılıkta kullanılıyor. Avrupa’nın en önemli otobüs yarışmalarından biri olan “European Bus&Coach Week”te Jüri Özel Ödülüne, Türkiye’de “Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri”nde İyi Tasarım Ödülü’ne layık görülen KENT otobüsü İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Malatya, Karaman, Samsun gibi Türkiye’nin önde gelen şehirlerinde de kullanılıyor.
 
www.UlasimOnline.Com
Bu haber toplam 2348 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim