• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Makedonya'daki otoyol gişelerini yenileyecek

Makedonya'daki otoyol gişelerini yenileyecek
Makedonya'daki "Koridor 10" otoyolunda bulunan gişeler, ASELSAN tarafından yenilenerek elektronik geçiş sitemine uygun hale getirilecek.
Makedonya'daki "Koridor 10" otoyolu üzerinde bulunan Romanovtse, Petrovets, Sopot, Otovitsa ve Gradsko gişeleri, ASELSAN tarafından yenilenerek, elektronik geçiş sistemine uygun hale getirilecek. 
 
Gişelerin yenileme ihalesini kazanan ASELSAN Başkan Yardımcısı Suat Bengür ile Makedonya Devlet Yolları Kurumu Müdürü Lyupço Georgievski arasında ilgili anlaşma imzalandı. 
 
İmza törenine katılan Makedonya Maliye Bakanı Zoran Stavreski, yaptığı açıklamada, Makedonya'da ticaret ürünlerinin yüzde 70'inin "Koridor 10" otoyolu üzerinden taşındığına dikkati çekerek, bu anlaşma ile hükümet olarak ulaştırma alanındaki projelere bir yenisini daha eklediklerini söyledi. 
 
Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Mile Yanakieski de yeni sistemle "insan" faktörünün gişelerden kaldırılacağını ancak çalışanların işten çıkartılmayacağını, gişelerin yanında kurulacak kart dolum merkezlerinde istihdam edileceğini ifade etti. 
 
ASELSAN Başkan Yardımcısı Suat Bengür ise Türkiye'de 15 yıldan fazla süredir kullanılan bu sistemin bir üst seviyesinin Makedonya'da inşa edileceğini kaydederek, bu anlaşmayla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçlendiğini belirtti. 
 
Makedonya Devlet Yolları Müdürü Lyupço Georgievski de son dönemlerde gündeme gelen gişelerdeki yolsuzluğun önemli ölçüde azaltıldığını ancak bu yeni sistem ile bunun tamamen ortadan kalkacağını söyledi. 
 
Projenin toplam maliyetinin 18.7 milyon avro olduğu, bu miktarın 15 milyonunun Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından, kalan kısmının ise devlet bütçesinden karşılanacağı bildirildi. 
 
Nakit ödemenin tamamen kaldırılmasını öngören projenin 18 ayda tamamlanması planlanıyor. 
 
Bu haber toplam 1125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim