• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Özel halk otobüsçüleri 'eylem' kararı aldı, ortalık karıştı

Özel halk otobüsçüleri 'eylem' kararı aldı, ortalık karıştı
İstanbul’da bir grup özel halk otobüsçüsü yarın için eylem kararı aldı. Gerekçe, içinde bulundukları mali sıkıntıları gündeme taşımak.

Yüzlerce otobüsçünün bağlı bulunduğu esnaf odası ise ‘eylem ile ilgimiz yok’ açıklaması yaptı. Eylem çağrısı yapan isimlerden Nejlettin Şan’ın aracı ise dün İETT tarafından bağlandı. İstanbul genelinde toplu taşıma yapan otobüslerin 2 bin 150'si 'özel halk otobüsleriyle' yapılıyor.

İstanbul Otobüs Özel Halk Otobüsü Sahipleri ve İşletmecileri Esnaf Odası adına dün akşam ve bu sabah yazılı bir açıklama yapıldı.

'BİZİM İLGİMİZ YOK'

Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel’in imzasını taşıyan açıklamada  “İstanbul’da yarın bir grup halk otobüsçü eylem yapma kararı aldı.  Duyumlarımıza göre İstanbul'da bazı kişiler tarafından, Büyükşehir ve merkezi yönetime yönelik bir eylem / gösteri hazırlığı yapılmaktadır. 12.Şubat.2015 tarihinde yapılacağı duyurulan bu gösteride Özel Halk Otobüsü  işletmecilerinin de yer alacağı bilgisi kasıtlı biçimde yayılmaktadır. Özel Halk Otobüsü kurum ve işletmecilerinin söz konusu eylemle hiç bir ilgi ve bağlantısının olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

27825401.jpg

Üye otobüsçülere SMS atıldı.

'SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ'

Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı İsmail Yüksel, açıklamalarını teyit ederek, söz konusu eylemin kendileri ile ilgisinin olmadığın söyledi. Yüksel, bir takım sorunları olsa da , bunları eylem yolu ile değil ilgililer ile görüşerek çözdüklerini savundu.

Yarın saat 14.00’de Fatih Saraçhane’de yapılacak eylemin çağrıcılardan biri olan Nejlettin Şan’a ise hürriyet.com.tr ulaştı.  Geçtiğimiz ekim ayında Estanbul Ulaştırma ve Destek Hizmetleri A.Ş. adında bir şirket kurdukları anlaşılan Şan, “Yarın için otobüsçü esnafını eyleme çağırdığım için dün otobüsüm keyfi sebeplerle İETT tarafından bağlandı. Gerekçe ise, esnafı eyleme çağırmam olduğu belli. Otobüsçü esnafının bir çok sorunu var. Amacımız bunu dile getirmek. Dışarıdan bilinmez ancak, otobüs sahipleri iflasta. Bir çoğu hacizli. Şoförün parasını ödemeyen esnaf var. Bakın otobüslerde 27 adet ücretsiz kart var. Bunların altından kalkamıyoruz. Bir dizi ceza kesiliyor. Sesimizi duyurmak isterken, aracım bağlandı” dedi.

BİNLERCE OTOBÜS YOLLARDA

İstanbul genelinde toplu taşıma yapan 5 bin 750 araç bulunuyor. Söz konusu araçların 2 bin 700’ü İETT bünyesinde. Yeni hizmete giren Erguvan renkli 900 otobüs ise İBB’nin iştiraki bir şirkete bağlı. Araçlardan 2 bin 150’si ise ‘özel halk otobüsü’ olarak anılıyor.

27825466.jpg

Eylem çağrıları, sosyal paylaşım hesapları üzerinden yapılıyor.

Bu haber toplam 13092 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim