• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Iveco: Sürdürülebilir ulaşım için doğalgaz

Iveco: Sürdürülebilir ulaşım için doğalgaz
Iveco, Avrupa Birliği politikaları doğrultusunda taşımacılık sektöründe doğal gazın stratejik rolünü vurgulamak için NGVA Europe (Doğal ve Biyolojik Gazlı Araçlar Birliği) tarafından organize edilen “L-CNG Ulaşım Semineri”ne katıldı.

Iveco, Helsinki’de 17 - 18 Mart tarihlerinde gerçekleşen “L-CNG Ulaşım Semineri”ne katıldı. İki günlük bu konferans, Iveco da dâhil olmak üzere büyük Avrupa şirketlerini barındıran, Avrupa Birliği ve ulusal kurumlar ile iletişim kurarak, doğal gazlı araç pazarını geliştirmek için gerekli düzenleyici koşulları müzakere etmeyi hedefleyen NGVA Europe tarafından organize edildi. Iveco bu seminerde sürdürülebilir ulaşıma olan bağlılığını ve alternatif yakıtlar ile teknolojiler konusundaki liderliğini pekiştirerek ulaşım sektörünün çevresel etkisinin daha da azaltılması adına son AB politikalarının gerektirdiği yenilikçi çözümleri sundu.

Iveco, 1995’ten beri doğal gazlı araçlar üretiyor ve bugün kamyonet, kamyon, otobüs dâhil tüm araç türlerinde doğal gazlı araçlara sahip bir lider. Doğayı koruma bağlamında doğal gaz, tam anlamıyla petrol ve dizele alternatif yegâne yakıt. Özellikle şehirleşmiş alanlardaki hava kirliliğinin çözümü için en verimli ve hâlihazırda mevcut olan bir teknoloji. Doğal gazın karbondioksit salınımı dizele oranla yüzde 10, partiküler madde salınımı yüzde 95, nitro oksit salınımı ise yüzde 35 daha düşük. Müşteriler açısından bakıldığında da doğal gaz yaklaşık yüzde 40 daha az maliyetle oldukça ekonomik bir yakıt. Bu durum aracın Toplam İşletme Maliyetinde de düşüş sağlıyor.

Bugün Avrupa’da 13 binden fazla hafif, orta ve ağır ticarî araç ile otobüs, Iveco’nun doğal gaz teknolojisi ile sürdürülebilir ulaşıma katkı sağlıyor.

Bu haber toplam 7994 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim