• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bozcaada merkezi trafiğe kapatıldı

Bozcaada merkezi trafiğe kapatıldı
Ada merkezi, ambulanslar ile itfaiye, polis ve jandarma araçları hariç diğer motorlu taşıtlar için 14 Eylül'e kadar kapalı olacak.

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Bozcaada ilçesinin merkezi, olağanüstü durumlar dışında, 14 Eylül'e kadar araç trafiğine kapatıldı. 

Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, adanın özellikle son yıllarda Çanakkale turizminin lokomotifi haline geldiğini belirterek, ilçede yaz aylarında oluşan araç yoğunluğunu bertaraf etmek için bazı radikal önlemler alarak trafik düzenlemesine gittiklerini bildirdi. 

Yılmaz, şöyle devam etti: 

"Adamızda birkaç yıldır çok ciddi araç yoğunluğu yaşanıyordu. Bu yoğunluk hem ada halkını hem de misafirleri mağdur ediyordu. Bu konuda bazı değişiklikler yaptık. İlçe Trafik Komisyonu ile yaptığımız bu çalışmada trafik yeniden şekillendi. Bu yıl ada merkezi, olağanüstü durumlar haricinde üç giriş noktasından araç trafiğine kapatıldı. Bunu yapabilmek için de birkaç yeni otopark oluşturduk. Yeni düzenlemede amacımız hem halkın hem de misafirlerin Bozcaada'da rahat bir şekilde hayatlarına devam edebilmesi ve tatillerini yapabilmesidir. Aldığımız bu radikal kararla insanlarımızın araç gürültüsü, korna sesi ve egzoz dumanından uzak, kendilerine daha fazla vakit ayırabilecekleri ve Bozcaada'nın güzelliklerinden daha fazla yararlanabilecekleri bir tatil ile ada halkı içinde bir yaşam vaat ediyoruz." 

Yılmaz, 8 Haziran'da başlayan uygulamanın, ilk ve orta dereceli okullarda yeni eğitim öğretim yılının başlamasından bir gün önce yani 14 Eylül'e kadar süreceğini kaydetti. 

Düzenlemeyle ilgili ada sakinleri ve ziyaretçilerden olumlu görüşler aldıklarını vurgulayan Yılmaz, "Bozcaada'ya gelen toptancılar için de belirli günler koyduk. Pazartesi, salı ve perşembe günleri bu uygulamadan bağımsız olarak esnafa hizmet verebilecekler" diye konuştu. 

Hakan Can Yılmaz, uygulamanın ambulanslar ile itfaiye, polis ve jandarma araçları için geçerli olmadığını sözlerine ekledi.  

 

Bu haber toplam 6135 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim