• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Adıyaman'da otobüslere dezenfektan yerleştirildi

Adıyaman'da otobüslere dezenfektan yerleştirildi
Adıyaman'da belediyeye ait şehir içi otobüslerde sağlık ve hijyene dikkati çekmek için dezenfektan sistemi kuruldu. Otobüse binen yolcular ellerini dezenfektan madde ile temizleyebilecek.

GAP Kalkınma İdaresi'ne bağlı Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi organizatörlüğünde Sabancı Vakfının hibe desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, vatandaşlar, otobüslere bindiğinde ellerini dezenfektan ile yıkayabilecek. Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Müdürü Yeşim Çelik Süzer, projenin amacının sağlık ve hijyene dikkati çekmek olduğunu söyledi.

"EL TEMİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK"

El temizliğinin önemine işaret eden Süzer, buradan yola çıkarak projeyi Adıyaman Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirdiklerini belirtti.

Halkın projeyi olumlu karşılayacağını dile getiren Süzer, "El temizliğine nasıl daha fazla dikkat çekeriz düşüncesinden yola çıktık. Projeyi sağlık ve hijyene dikkat çekmek için hayata geçirdik. Belediye otobüslerinde dezenfektan sistemi kurarak insanlarda farkındalık oluşturmayı hedefledik" dedi.

"ARKAMIZDAN GELEN GENÇLİĞE ÖRNEK OLALIM"

Adıyaman Belediyesi Ulaştırma ve Araçlar Amiri Osman Nuri Koçak da bu tür uygulamaların devam etmesini istediklerini söyledi. Gençlerin üretkenliklerinin güzel olduğunu belirten Koçak, sağlıklı bir neslin yetişmesinde bu tür örnek çalışmaların etkisinin büyük olduğunun altını çizdi.

Projeyi hazırlayan üniversite öğrencisi Özgül Çelebi ise sosyal sorumluluk projeleri kapsamında topluma yararlı bir şeyler üretmek için uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Toplumun sağlık alanındaki sıkıntılarına sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Çelebi, "Ben yapmasam başka birisi yapar demeyelim. Gördüğümüzde yapalım ki arkamızdan gelen gençliğe örnek olalım. Onlar da bir şeylerin ucundan tutsun. Birileri bir şey söylemeden olumsuzlukları olumluya çevirelim" diye konuştu.

Bu haber toplam 6836 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim