• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Melih Gökçek'ten otopark hamlesi

Melih Gökçek'ten otopark hamlesi
nkara'da bir kişinin öldüğü otoparkçı esnaf kavgasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi yol kenarı otoparklarının ücretsiz hale getireceklerini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Rüzgarlı Sokak'ta otoparkçılar ve esnaf arasında dün meydana gelen olaylarla ilgili olarak Twitter 'dan açıklama yaptı. Gökçek, “Vali Bey'le yaptığımız görüşmeler neticesinde, kaidelere uymayan tüm otoparkçıların ruhsatlarının iptali ve bundan böyle otoparkların sadece ANFA tarafından işletilmesi gerektiği konularında mutabakata vardık” dedi. 

Gökçek yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Genel anlamda maalesef son zamanlarda bazı otopark işletmecilerinin uygulamalarından dolayı yoğun şikayet almaya başladık. Yapılan ikazlar cevapsız kalınca, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.02.2015 tarihinde aldığı kararla, belli mecburiyetler getirilmiş ve bu yeni kaidelere göre mukaveleler yenilenmiştir. Ayrıca fiyat tarifelerini yol kenarlarındaki otoparklara asma mecburiyeti getirdik. Ancak levhaların yer yer söküldüğüne, yer yer fiyatların değiştirildiğine ve birçok yerde tarifelere uyulmadığını tespit ettik. Yeni meclis kararlarına göre mecburi hale getirilen el terminallerine, kıyafet uygulamalarına, 0-15 dakika ücretsiz park uygulamalarına uyulmadığını gördük. Bazı otoparklarda fazla ücret alınması maalesef devam etti. Bu konularda görevli arkadaşlarımız sayısız tutanak tuttular. Yer yer kapama kararı verildi ve yeni genel bir karar alınması konusunda çalışmalar başlatıldı."

OTOPARKLAR SADECE ANFA TARAFINDAN İŞLETİLECEK

Son olay üzerine vali ile yaptıkları görüşmeler neticesinde, kaidelere uymayan tüm otoparkçıların ruhsatlarının iptali ve bundan böyle otoparkların sadece ANFA tarafından işletilmesi gerektiği konularında mutabakata vardıklarını açıklayan Gökçek, şöyle devam etti: "Vatandaşımızın mağduriyeti bizim için önceliktir ve vatandaşın şikâyetlerini karşılamak zorundayız. Önümüzdeki birkaç gün içinde uygulamalarımıza vatandaşlarımız şahit olacaklardır. Bu arada bir muhalefet partisinin mensuplarının, otoparkçılara hiç para ödemeyerek Ankara genelinde olaylar çıkartmaya karar verdikleri, bize gelen bilgiler arasında. Bu tip hepimizi yürekten yaralayan olaylar karşısında istismara girişmek ve insanları tahrik etmek, en hafif tabirle insanlık değildir. Sonuç olarak tekrar merhum kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesine sabr-ı Cemil diliyoruz. Rüzgârlı esnafına da başsağlığı diliyoruz.”

YOL KENARI OTOPARKLARI ÜCRETSİZ OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 15 Temmuz'dan itibaren yol kenarı otoparklarının  da tamamının ücretsiz hale getireceklerini açıkladı.

Bu haber toplam 4184 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim