• BIST 9138.22
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ege’ye yolculuk 3 saat kısaldı

Ege’ye yolculuk 3 saat kısaldı
Metro Turizm ile denizyolunun devi İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 14 Temmuz itibariyle entegre taşımacılığa başlayacak. Bu işbirliği Ege’ye yolculukları 3 saat kısaltacak.

Bu yıl 26 milyon yolcu hedefi ile yola çıkan Metro Turizm, müşteri talep ve beklentileri doğrultusunda farklı projeler geliştirmeye devam ediyor. İDO ile yapılan anlaşma doğrultusunda iki firma 14 Temmuz itibariyle entegre taşımacılığa başlayacak. Karayolu ile deniz yolu bu anlaşmayla birleşecek.

Uzun süredir çalışmaları devam eden proje hakkında bilgi veren Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım entegre taşımacılık sisteminin nasıl işleyeceğini anlattı. Yıldırım; “Otobüsümüz Yenikapı’dan feribota binecek. Yolcularımız ise Taksim ve Beşiktaş’tan servislerle direkt Yenikapı’ya gelecek.

Yenikapı’da görevlilerimiz yolcuları karşılayacaklar, bagajlarını otobüse yerleştirecekler. Otobüs, Yalova’da gemiden inerek, oradan yoluna devam edecek, ara durağımız yok. Tek mola ile gidilecek. İzmir-Bodrum, Çeşme-Bodrum sonra da Ayvalık’a gideceğiz” dedi.

‘Köprüleri kaldırdık’

Uygulamaya başlanacak entegre taşımacılıkla beraber, Güney Marmara ve Ege’ye yapılan seyahatlerde 3 saat zaman kazanılacağına vurgu yapan Yıldırım, “Yolcularımız daha hızlı, daha güvenli bir yolculuk yapacaklar. Misafirimiz gibi gördüğümüz yolcularımızı köprülerde trafikte bekletmemeye özen göstereceğiz, körfez geçişinde feribot sırasına girmeyeceğiz.

Böylece yolda kaybedilen zaman tatile ilave edilmiş olacak. Yani yolcularımızın konforu ve zaman tasarrufu için köprüleri kaldırdık” diye konuştu.

Entegre taşımacılığın, ilerleyen dönemlerde Bursa-Yenişehir üzerinden Akdeniz’e de uzayabileceği bilgisini veren Yıldırım, projenin yolcular tarafından büyük kabul göreceğine inandığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 3711 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim