• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Comodo’dan hacking ve güvenlik eğitimi

Comodo’dan hacking ve güvenlik eğitimi
Dünya genelinde 1000’e yakın mühendis ile İngiltere, Çin, Ukranya, Romanya, Hindistan ve Türkiye Ar-ge ofislerinde internet güvenliği alanında faaliyet gösteren Comodo, hacking operasyonlarının merkezini Türkiye olarak belirledi.
Dünya genelinde 1000’e yakın mühendis ile İngiltere, Çin, Ukranya, Romanya, Hindistan ve Türkiye Ar-ge ofislerinde internet güvenliği alanında faaliyet gösteren Comodo, hacking operasyonlarının merkezini Türkiye olarak belirledi. Comodo, siber güvenlik ve hacking konularındaki bilgi birikimini talep eden üniversitelerin öğrencilerine ücretsiz olarak aktaracak. 
 
Dünya genelinde 40 milyonu aşkın kullanıcı tarafından tercih edilen ve Türkiye'ye yaptığı Ar-Ge yatırımı ile dikkat çeken internet güvenlik firması  Comodo, siber güvenlik alanında bilgi eksikliğinin giderilmesine katkı sağlıyor. Türkiye genelinde farklı üniversitelerle temasa geçen Comodo, siber güvenlik ve hacking konularında öğrencilere ücretsiz eğitim verecek. 
 
Eylül ayından itibaren çeşitli üniversitelerde ücretsiz olarak verilecek “Siber güvenlik ve hacking” konulu eğitimlerin sonucunda öğrenciler bilgi güvenliğinin temelleri ve siber saldırılar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olacak. 
 
“Hacker olarak bilinen siber saldırganların bir salıdırıyı nasıl planladığını ve uygulamaya koyduğunu bilmek kurumların kendilerini o saldırılara karşı koruyabilmelerinin tek yoludur” diyen Comodo Dragon Labs Müdürü Alper Başaran; “Yaptığımız sızma testlerinin çoğunda kurumsal ağda bulunan çeşitli zafiyetlerin varlığını tespit etmekteyiz. Kurum bünyesinde bu zafiyetleri düzenli olarak takip etmek ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak çok önemlidir. Eğitimlerimizin amacı bu görevi üstlenebilecek bireyleri işgücüne kazandırmaktır,” diye konuştu. 
 
Eğitim sırasında ele alınacak siber güvenlik alanında öğrencilere sağlam bir temel kazandırılması amaçlanıyor. ODTÜ Teknopark’taki Comodo Ar-Ge merkezinde çalışan uzmanlar, öğrencilere Dünya'da kabul görmüş güvenlik modelleri, risk analizi yöntemleri ve bilgi güvenliğine yönelik standartları anlatacak. 
 
Eğitimin ikinci bölümünü oluşturan “hacking” kısmında ise siber saldırıları yapanların kullandığı yöntemler detaylı olarak anlatılacak. Dünya'nın çeşitli ülkelerinde sızma testi hizmeti veren Comodo bu alandaki tecrübesini üniversite öğrencileriyle paylaşmayı kendisine misyon ediniyor. 
 
Hali hazırda A.B.D., Türkiye, Hindistan ve Ukranya'da  Ar-Ge ofisleri bulunan Comodo, hacking operasyonlarının merkezini Türkiye olarak belirledi. Bu kapsamda verilen hizmetler çerçevesinde kurumsal ağlara siber saldırganların kullandığı yöntemler kullanılarak sızılmakta ve bu tür saldırıların engellenmesi için alınması gereken önlemler raporlanmaktadır. Küresel ölçekte sunduğu bilgi güvenliği hizmetlerini “Dragon Labs” çatısı altında toplayan Comodo, sızma testlerinin yanında; bilgi güvenliği farkındalık eğitimleri, kaynak kod analizi, APT (Advanced Persistent Threat – Hedef odaklı saldırı) testleri, hizmet dışı bırakma (DoS/DDoS) simülasyonları, sosyal mühendislik testleri ve bilgi güvenliği danışmanlığı hizmetleri vermektedir.
 
Bu eğitimler sonucunda öğrenciler siber güvenlik konusunda ayrıntılı bilgiye sahip olacak ve bu alanda bir kariyere başlamak gerekli altyapıyı kazanmış olacaklar. 
 
Bu haber toplam 60719 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim