• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Edirne'ye turizm master planı hazırlanıyor

Edirne'ye turizm master planı hazırlanıyor
Edirne Belediye Başkanı Gürkan önümüzdeki süreçte Edirne için master planı hazırlamak istediklerini belirtirken, TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Edirne için Türkçe-İngilizce prestij kitabı hazırladıklarını söyledi.
Edirne Valisi Hasan Duruer, "İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyen insanlar huzuru Edirne'de bulabilir" dedi. 
 
Duruer, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) bağlı acentelerle bir restoranda düzenlenen toplantıda, Edirne'nin tarihi, kültürel zenginliklerini anlattı. 
 
Kentte, üç medeniyetin, ülkenin ve nehrin buluştuğunu belirten Duruer, "Edirne sakin şehir, keyifli bir şehir. Bu kentte zaman size kalır. En uzak yerine 15 dakikada ulaşılır. İstanbul'un keşmekeşliğinden uzaklaşmak isteyen insanlar, huzuru Edirne'de bulabilir. Edirne'nin bir şansı da, yapılaşma kenti boğmamıştır. Tarihi eserler büyük ölçüde korunmuştur" diye konuştu. 
 
Duruer, güzelliklerinin yanında kentteki "arabeskliğin" rahatsız edici olduğunun inkar edilemeyeceğini vurguladı. 
 
"Tabelasından, kaldırımına, elektrik direklerine kadar her şey bizi rahatsız ediyor" diyen Duruer, çalışmaları yapmak için gerekli irade eksikliğini, yeni belediye başkanı ve sivil toplum kuruluşlarıyla tamamladıklarını dile getirdi. 
 
"Edirne bir hazine" 
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kentin layık olduğu yerde olmadığının farkında olduklarını söyledi. Kentte turizmi geliştirmek için çalışmalar yapacaklarını belirten Gürkan, şöyle konuştu: 
 
"Önümüzdeki süreçte Edirne için master planı hazırlamak istiyoruz. Bu planın profesyonellerce yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bu güzel kentin belediye başkanı olarak başta TÜRSAB Başkanı Ulusoy olmak üzere hepinizin Edirne için başımın üstünde yeriniz olduğunu bilmenizi istiyorum. Açık çek mi denilir, ticaretten çok anlamam, çünkü parasını yönetemeyen bir adamım. Param yok ama elimizde Edirne gibi bir hazine var. Bu hazineyi insanlığın ortak mirası, ortak kullanım alanı yapmak istiyoruz."  
 
Gürkan, tescilli kültür varlığı elektrik fabrikasının çok fonksiyonlu bir kültür merkezine çevirmek istediklerini, bu doğrultuda TÜRSAB Başkanı Ulusoy'dan destek beklediğini ifade etti. 
 
"Önemini koruyan şehir" 
 
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Edirne'nin tarih boyunca ve günümüzde de önemini hep koruyan bir şehir olduğunu söyledi. 
 
Edirne'nin sadece Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde değil her gün konuşulacak bir kent olması gerektiğini ifade eden Ulusoy, şöyle devam etti: 
 
"Yalnız ciğerle hatırlanacak bir Edirne değil Osmanlı mutfağıyla anılan bir Edirne istiyorum. Otantik değerlerin korunmasını istiyorum. Edirne İstanbul'a yakın olmasından dolayı şanssız ama uzak olsa da şanssız olacaktı. O yüzden 'tanıtım, tanıtım, tanıtım' diyoruz. Edirne kültür varlıkları açısından çok zengin bir kent. Burası gastronomi, doğa turizmi için muhteşem. Bu kent İstanbul'a savaşlarda siper olmuş, Edirne'ye borcumuz var." 
 
Ulusoy, TÜRSAB'ın Edirne için Türkçe-İngilizce prestij kitabı hazırladığını kaydetti. 
 
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ise acenteleri Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu aktardı. 
 
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. 
 
www.ulasimonline.com
 
Bu haber toplam 60096 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim