• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Hindistan’ın ulaşım ağına Türk danışman

Hindistan’ın ulaşım ağına Türk danışman
Türk şirketi SmartSoft, Hindistan'nın ulusal ulaşım ödeme sistemlerinin geliştirilmesine yönelik projelerde Hindistan’da kamuya danışmanlık hizmeti vermeye başladı.
Cardtek Group şirketlerinden SmartSoft geçtiğimiz, aylarda Asya’nın Silikon Vadisi olarak bilinen Hindistan’ın Bangalore şehrindeki 8 milyon yolcunun ulaşımını ön ödemeli kartla yapmalarını sağlayan projeyi başlatmıştı. SmartSoft şimdi de, ulusal ulaşım ödeme sistemlerinin geliştirilmesine yönelik projelerde Hindistan’da kamuya danışmanlık hizmeti vermeye başladı. SmartSoft, ulaşımdan alışverişe, stat girişinden kampüs içi kullanıma kadar günlük hayatın dokunduğu her alanda ödeme sistemlerine yönelik projeler geliştiriyor ve kamuya yol gösteriyor.  
 
Hindistan’da ilk EMV’li open loop transit ihalesini düzenleyen BMTC, açtığı transit ihalesinde PayCraft ve iş ortağı SmartSoft ile anlaştı ve SmartSoft, kamuya ulaşım ödeme sistemleri konusunda danışmanlık hizmeti vermeye başladı.  Hindistan için alışverişten ulaşıma günlük hayatın her alanında kullanılabilecek ödeme sistemleri ile ilgili çözümler geliştiren SmartSoft, ilk olarak bu yılın ilk yarısında, dünyanın en büyük ulaşım ağına sahip olan şehirlerden Bangalore’un ulaşım altyapısını düzenlemek üzere AXIS Bank ve NPCI ile birlikte bir projeye başlamıştı. Gerçekleştirilecek proje ile İstanbul’un tüm toplu ulaşım toplamından daha büyük bir ulaşım kapasitesine sahip, 8 milyon yolcunun kullandığı Bangalore Metropolitan Transport Corporation’ın ödeme yapısı kartlı ödeme sistemine dönüştürülerek, kolaylık ve zamansal tasarruf sağlanacak.  
 
SmartSoft Genel Müdürü Özgür Altuntaş yazılım sektörünün önde gelen üreticilerinden Hindistan’ın böylesi bir projede SmartSoft’a güvenmesinin çok önemli olduğunu vurguluyor. Altuntaş, “Ulaşım projesi üzerinde çalışırken bu kadar büyük bir ulaşım ağına sahip olan bir şehrin dezavantajlarını göz önüne alarak büyük bir titizlikle çalıştık. Halen devam eden projenin başarılı şekilde yürümesi, SmartSoft’a yeni kapılar açtı. Artık sadece ulaşım projesi üzerinde çalışmayacak, aynı zamanda Hindistan’da kamuya ulusal ödeme sistemleri konusunda danışmanlık yapacağız, hayatın her alanında kullanılabilecek bir kart projesi geliştireceğiz” dedi. Çok büyük bir potansiyele sahip olan Hindistan’da gelecek yıllarda bu projeyi tüm ülkeye yaymayı planladıklarını belirten Altuntaş, “Hindistan gibi son yıllarda hızla yazılım sektörünün cazibe merkezi haline gelen ülkelerden birinin know-how gücümüze güvenmesi Cardtek Group olarak bu alanda ortaya koyduğumuz yetkinliklerin bir sonucu. Burada çözüm ortaklarımızla birlikte çok daha güçlü bir şekilde yol alacağımıza inanıyoruz. Ülkemizde inovatif ürünler geliştiriyoruz. Bu ürünlerin dünya çapında kullanılması ve bunu başaran şirketin de yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olması bizi gururlandırıyor. Ülkemizin 2023’te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi içerisine girme hedefine teknoloji ihraç ederek katkıda bulunmak bizleri gururlandırıyor” şeklinde konuştu.
 
Bu haber toplam 60597 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim