• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kaleiçi Yat Limanı projesinde sona doğru

Kaleiçi Yat Limanı projesinde sona doğru
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı'nı, sahip olduğu tarihsel ve doğal değerlerini bozmadan, eski cazibesine kavuşturacak projenin tamamlanması için son çalışmaları yapıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı'nı, sahip olduğu tarihsel ve doğal değerlerini bozmadan, eski cazibesine kavuşturacak projenin tamamlanması için son çalışmaları yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kaleiçi Yat Limanı'na yeniden yaşam verecek Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi'nde sona yaklaşıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Kaleiçi Yat Limanı'nı sahip olduğu tarihsel ve doğal değerlerini bozmadan, eski cazibesine kavuşturacak projenin tamamlanması için son çalışmaları yapıyor. Proje kapsamında yat limanının alt yapısı tamamen yenilenirken, tek taşıt girişi olarak batıdaki mevcut giriş korunurken, Uzun Çarşı, Kırk Merdiven ve Mermerli Parkı yaya girişleri de yine aynı kaldı. Yaya aksları kullanıma uygun olarak genişletilirken, yeniden yapılan çevre düzenlemesi, Kaleiçi Yat Limanı esnafı ve vatandaşlardan beğeni kazandı.

Kaleiçi Yat Limanı esnafından Cengizhan İsfendiyaroğlu, çalışmaların tam anlamıyla bitirilmesinin ardından çektikleri sıkıntının sefaya dönüşeceğini söyledi. Yat limanının yeni görüntüsünü çok beğendiğini dile getiren İsfendiyaroğlu, "Yat limanının eski halinden soğuyan halk, yeni haliyle yat limanından memnun olacaktır. Eskiden burası ailelerin vakit geçirdiği bir yerdi. Şimdi tekrar kendi halkımızı buraya kazandırmak istiyoruz. Ben bir kaptan olarak teşekkür ederim. Belediyemiz buraya gerçekten çok emek sarf etti" dedi.

İsfendiyaroğlu, yat limanındaki otopark sorununa da çözüm bulunmasını istedi.Şahin Gerçek ise yapılan çalışmaların esnaf ve turizm açısından çok iyi olduğunu belirtti. Daha önce balıkçı ağları yüzünden sıkıntı yaşadıklarını anlatan Şahin, bu problemlerin de düzeldiğini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim