• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Gül ve Berdimuhamedov Ambarlı'da

Gül ve Berdimuhamedov Ambarlı'da
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile birlikte Ambarlı limanında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile birlikte Ambarlı limanında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, konuk devlet başkanını Atatürk Havalimanı'nda karşıladı. Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Gül'ün makam aracına bindi. İki lider aynı araçla Ambarlı limanına geldi. Liderlerin kravatsız olmaları dikkat çekti.

Ambarlı Limanı yönetim binasında brifing alan iki lider, ardından limanda incelemelere başladılar. Hazar kıyısına büyük bir liman kurmaya hazırlanan Türkmenistan'ın, Ambarlı limanına benzer bir liman yapacağı ve ziyaretin de bu amaçla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Ziyaret sırasında Gül ve Berdimuhammedov'a Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu eşlik etti. Gül ve konuk Devlet Başkanı'nın, Ambarlı Limanı'nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka'dan yaklaşık 25 dakika brifing aldığı öğrenildi.

İkili ardından Arkas Holding'e ait Marport Limanı'na geçti. Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç, Gül ve Berdimuhammedov'a liman krokisi ve maketleri eşliğinde, uzun süre bilgi verdi. Gül ve konuk Devlet Başkanı ardından Liman'da bulunan bir gemiye konteynerlerin yüklenmesi işlemini izledi.

BARET TAKTILAR

İki lidere özel yapım cam bir baret verildi. Baretleri takan iki lider, limanın maketini inceledi. Liman müdürü, gemilere yük indirip bindiren sistemi ayrıntılı olarak anlattı. Cumhurbaşkanı Gülve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov Ambarlı limanından ayrılırken deniz yolunu kullandı. SAT Komandolarının da bulunduğu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bota binen iki lider limandan ayrıldı. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov dinlenmek için kalacağı Çırağan Sarayı'na geçerken, Cumhurbaşkanı Gül de Tarabya Köşküne geçti. Cumhurbaşkanı Gül'ün konuk devlet başkanına akşam bir yemek vermesi bekleniyor.

gul.20120809152305.jpg

gul2.jpg

gul1.jpg

gul3.jpg

gul4.jpg

gul5.jpg

gul6.jpg

gul7.jpg

gul8.jpg

 sgk.20120809152535.jpg

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1696 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim