• BIST 9058.02
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Alaplı Limanı için umut veren gelişme

Alaplı Limanı için umut veren gelişme
Alaplı'da yapılması düşünülen liman projesi için kurulan ALPORT Liman işletmeciliği firmasının hisselerinin Taşyapı Firmasına devir edilmesi ilçede sevindirici bir gelişme olarak nitelendirildi.

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yapılması düşünülen liman projesi için kurulan ALPORT Liman işletmeciliği firmasının hisselerinin Taşyapı Firmasına devir edilmesi ilçede sevindirici bir gelişme olarak nitelendirildi.

Alaplı'ya yapılması planlanan ancak bugüne kadar bir türlü istenilen seviyeye gelinemeyen Liman Projesi için yeni bir umut doğdu. Alaplı Limanın hisselerinin, hisse sahipleri tarafından bedelsiz olarak Türkiye'nin en büyük İnşaat firmalarından biri olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Taşyapı İnşaat firmasına devredildiği öğrenilirken yaklaşık 13 bine yakın çalışanı ve 15 iştirakçisi bulunan Taşyapı İnşaat firmasının Türkiye'de özellikle İstanbul olmak üzere Dubai ve Kazakistan gibi ülkelerde birçok başarılı projeye imza attığı ifade edildi.

Alaplı Liman Projesine sıcak bakan Taşyapı İnşaat firmasının kısa süre içerisinde çalışmalara başlaması beklenirken, bölgedeki siyasiler ve oda başkanları konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundular.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr. Ercan Candan, bölgeye yatırım yapılmasına sevineceklerini belirtirken, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, "İnşallah doğrudur, çok sevinirim, şu an şehir dışındayım. Umarım bölgemiz için hayırlı olur" dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Dr.ç Nevzat Çimenoğlu,da liman'a ilçenin ve bölgenin önemli bir ihtiyacı olduğunu, bu projeyi önemsediklerini daha öncede belirttiklerini kaydederek," Bizim bölgemizdeki yatırımlara nasıl baktığımız herkesçe bilinir. Tabii ki sonuna kadar destek oluruz" diye konuştu

Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, da ALPORT'un bütün hisselerinin Taşyapı Firmasına devredilmesi olayının ilçede umut verici bir gelişme olduğunu belirterek, şöyle konuştu: " Bölgemiz için çok iyi bir haber oldu bu. Gerekli izinlerin tamamlanarak yatırıma başlanılmasından sevinç duyarız, arkasından aynı grubun yeni yatırımlar yapmasını umuyoruz. Süper olur. Alaplı'da ALPORT Liman işletmeleri adıyla bir firma kurulmuştu. ÇED raporu dahil bir takım izinler de alınmıştı. Bir iki kurumda izin noktasında eksikler vardı. Uzun zamandan beri de bekleyen bir konuydu.

Bu arada ALPORT'un bütün hisselerinin Taşyapı Firmasına devredildiğini öğrendik. Bu Alaplı'mız açısında umut verici bir gelişme oldu. Çünkü liman bizim için önemli, liman yapılırsa sanayi ve ticaret konusunda önemli gelişmeler yaşanacaktır. Taşyapı Firması köklü inşaat firmalarından İstanbul ve Türkiye'de tanımmış bir firma, böyle bir firma liman projesi işinde diğer geri kalan eksik izinlerini çıkartması halinde, benim bildiğim genel müdürlükte takıldı bu iş, bu firma genel müdürlükten de izin çıkartır, bu projeye başlarsa ilçemiz limana kavuşmuş olacaktır. Bu işin olması halinde bölgemiz hem liman açısından hem de limandan sonra gelecek olan organize sanayi bölgesinin hayata geçirilmesi,bölgede sanayi potansiyelinin ortaya çıkması ve lojisitik hizmetlerinin gelişmesi açısında bu olay sadece Alaplı'mız için değil, Zonguldak, bölgemiz, Düzce ve Akçakoca açısından da önemli bir gelişme olacaktır"

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 1225 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim